Υποτροφίες (2024) 160.000 ευρώ σε φοιτητές από την Μητρόπολη Κορίνθου

Υποτροφίες 160.000 ευρώ σε φοιτητές από την Μητρόπολη Κορίνθου

ΥποτροφίεςΗ Μητρόπολη της Κορίνθου και φέτος, παρέδωσε 100.000 ευρώ για νέους φοιτητές της περιοχής και άλλες 60.000 ευρώ για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, που φοιτούν στο πρόγραμμα συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Απ’ το 2006, που ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης των φοιτητών (Υποτροφίες), η Μητρόπολη, έχει ενισχύσει τους φοιτητές με 1,4 εκατ. Ευρώ (1.730 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων).


Το πρόγραμμα αυτό, η Μητρόπολη της Κορίνθου, το εφαρμόζει απ’ το 2006.

  1. Προκήρυξη Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Υποτροφιών (2024-2025) Ιδρύματος Μποδοσάκη / ΑΙΤΗΣΕΙΣ
  2. Διδακτορικές Υποτροφίες ΙΚΥ (2024-2025) στη Φλωρεντία / Μηνιαία υποτροφία €1.500 για 3 χρόνια + €1.200
  3. Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση (2024-2025) μέχρι 1200€ το μήνα για 3 χρόνια + 5000€

Έχει βρει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία. Αφορά παιδιά της περιοχής που πέρασαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η τελετή έγινε στο συνεδριακό κέντρο ” Ο Απόστολος Παύλος ”, στην Αρχαία Κόρινθο.

Συγχρόνως, έγινε και η εκδήλωση για τα παιδιά των ιερέων και των λαικών συνεργατών της Μητρόπολης.

Η ετήσια εκδήλωση οικονομικής στήριξης των νέων φοιτητών, είναι μία απ’ τις κορυφαίες στιγμές της Μητρόπολης Κορίνθου. Η όλη πρωτοβουλία, έχει βρει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών και φοιτητριών «Υποτροφίες 2024» στη Μητρόπολη Κορίνθου

  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στην Αρχαία Κόρινθο η καθιερωμένη από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο εκδήλωση για τα παιδιά των Ιερέων μας και των λαϊκών συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως μας και μαζί της για πρώτη φορά εφέτος έλαβε χώρα και η ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών της Ι. Μητροπόλεως μας με τον τίτλο: «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2024».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος καλωσόρισε με πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον την Ιερατική Οικογένεια, τα παιδιά τους και όλους του φοιτητές της Ι. Μητροπόλεως μας, οι οποίοι εισέπραξαν αφειδώς τα συναισθήματα αυτά και τα ανταπόδωσαν γεμίζοντας τον χώρο από χαρά, χαμόγελα και τραγούδια.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, με την γνωστή ρήση των προγόνων μας, «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος», ότι η ζωή χωρίς γιορτές, είναι ένας μακρύς δρόμος χωρίς ξενοδοχείο, για να μας ξεκουράσει. 

Έτσι, η Εκκλησία λαμβάνει σταθμούς από την ζωή του Χριστού και τους επικαιροποιεί με το «Σήμερον γενvάται εκ Παρθένου», «Σήμερον εν Ιορδάνη βαπτίζεται» για να μας πει αργότερα «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» και μετά «Χριστός Ανέστη», ώστε με θάρρος να αποτελέσουν αυτοί οι σταθμοί την ξεκούραση και την απαντοχή μας από την ζωή και τις βιοτικές μέριμνες. 

Η Εκκλησία μας καλεί να εορτάζουμε, ώστε η ζωή μας να βελτιώνεται, το ήθος που εκπέμπουν οι Εορτές αυτές να μας επηρεάζει και ακόμη και στα λάθη μας η Εκκλησία μας διδάσκει πατρικά «Οσάκις αν πέσεις, έγειρε και σωθήσει» και ο Χριστός, ως στοργικός Πατέρας μας δίδει το χέρι Του και μας σηκώνει. 

Η εορτή αυτή θεσπίστηκε, ώστε οι Ιερείς μας και οι οικογένειές τους να συνεορτάζουμε τα ιστορικά γεγονότα, να τηρούμεμε τα έθιμά μας, να κόψουμε την Βασιλόπιττά μας, να λάβουν τα παιδιά μας τα δώρα τους και να αισθανθούν ότι η Ι. Μητρόπολη και ο Επίσκοπός ξέρουν να τα τιμούν και να τα αγαπούν.

Κατά τον ίδιο τρόπο επιθυμούμε και τα νιάτα της Πατρίδας μας, οι φοιτητές μας, να ζουν με αυτά τα μηνύματα και γι’ αυτό ο μακαριστός προκάτοχός μου, κυρός Παντελεήμων είχε θεσπίσει στις αρχές της Μ. Τεσσαρακοστής να δίδει κάποια βιβλιάρια σε κορίτσια της Ι. Μητροπόλεως μας με την μορφή προίκας. 

Αυτόν τον θεσμό τον επεκτείναμε και στα δύο φύλα με την μορφή άμεσων οικονομικών Υποτροφιών για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δυσκολίες της φοιτητικής ζωής τους. 

Και από εφέτος θεσπίσαμε αυτές οι δύο σπουδαίες για την Τοπική μας Εκκλησία Εκδηλώσεις (η τιμή προς την Ιερατική Οικογένεια και οι Υποτροφίες) να ενωθούν για να έχουμε πολλαπλάσια χαρά.

Απευθυνόμενος στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νικόλαο Σταυρέλη, στον Αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Παπαϊωάννου, που κάθε χρόνο προσφέρει δώρα στα παιδιά μας, στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ευάγγελο Γεωργακόπουλο αλλά και στον ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Χρήστο Πιέτρη, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η παρουσία τους μας ενθαρρύνει, μας κάνει να αισθανόμαστε δύναμη και κουράγιο και μας δηλώνει ότι η Τοπική μας Εκκλησία δεν είναι μόνη Της στο έργο που επιτελεί. η χρονιά που ανέτειλε όσο δύσκολη κι αν είναι με την Πίστη στον Χριστό να γίνει εύκολη και οι δυσκολίες να αντιμετωπιστούν με ευκολία.

Ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια που προσέφεραν τις 100.000€ για τους Φοιτητές αλλά και τις 60.000€ που προορίζονται για τους Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς Φοιτητές που φοιτούν στο πρόγραμμα συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς με την χάρη του Θεού, από το έτος 2006 έως και σήμερα, έχουν δοθεί, για την ενίσχυση των Φοιτητών μας 1.730 Βιβλιάρια με το προσφερθέν συνολικό χρηματικό ποσόν να ανέρχεται σε 1.441.300,00€.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Σταυρέλης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για τους θερμούς του λόγους, επισήμανε ότι ο Δήμος και η Ι. Μητρόπολή μας θα πορευτούν μαζί στους ίδιους δρόμους και στα ίδια μετερίζια για το κοινό καλό, με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα κοντά στον Επίσκοπό μας και την Τοπική μας Εκκλησία τόσο προσωπικά όσο και ως φορέας. 

Προανήγγειλε δε, εμπνευσμένος από την Ι. Μητρόπολή μας, την επαναφορά βράβευσής, από τον Δήμο Κορινθίων, Καθηγητών και Ιερέων στην Εορτή των Τριών Ιεραρχών, την βράβευσή μαθητών, που εισέρχονται στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης και ένα άμεσο πακέτο προσφοράς για τους Κορίνθιους Φοιτητές, που φοιτούν μακριά από την Κόρινθο. 

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους «Καλή Χρονιά» με υγεία συγχαίροντας τον Ποιμενάρχη μας για το θεάρεστο έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολή μας.

Εν συνεχεία, αφού τα παιδιά έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιττα, από την οποία προσφέρθηκε το ανάλογο, κατά το έθιμο, «βρετίκι» για τον καθένα από τους Δέκα (10) «τυχερούς» που «έτυχαν το φλουρί». Ακολούθως, μαζί με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, μοίρασαν τα δώρα σ’ όλα τα παιδιά, τα οποία με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους πατέρα δέχθηκαν ευχαριστώντας τους θερμά. Αμέσως μετά μεταφέρθηκαν όλοι μαζί στον 2ο όροφο του Συνεδριακού Κέντρου, όπου ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr