Ο Καθηγητής Κώστας Μπακογιάννης εν ώρα μαθήματος με τους φοιτητές του στο Χάρβαρντ / ΦΩΤΟ

Ο Καθηγητής Κώστας Μπακογιάννης εν ώρα μαθήματος με τους φοιτητές του στο Χάρβαρντ / ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε την... καριέρα του ως καθηγητής στο Χάρβαρντ ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, όπως έγινε γνωστό, δέχθηκε πρόταση να διδάξει δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ως πανεπιστημιακός εταίρος κατά το εαρινό εξάμηνο... Και πιο συγκεκριμένα στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης John F. Kennedy, και στους φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικής της Σχολής.

Ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από αμερικάνικο πανεπιστήμιο με τους φοιτητές του την ώρα του μαθήματος και έγραψε στη λεζάντα: «Τα διδάγματα, είναι καλό να τα μοιραζόμαστε. Μπορούν τα εθνικά ζητήματα να εξελιχθούν σε τοπικά προβλήματα; Στην ομάδα εργασίας με τους φοιτητές μου στο Institute of Politics at Harvard Kennedy School, συμφωνήσαμε πως μπορούν. Καλησπέρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.».


Το Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο πανεπιστήµιο των ΗΠΑ και έχει στο δυναµικό του καθηγητές εγνωσµένου κύρους και εξειδίκευσης. Οι φοιτητές του έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν και από προσωπικότητες που είναι ηγέτες κρατών και επιχειρήσεων, υπουργοί, κορυφαίοι αξιωµατούχοι, νοµπελίστες, αλλά και πρωτοπόροι ερευνητές. Το προηγούµενο εξάµηνο είχαν περάσει από το αµφιθέατρο του Χάρβαρντ, µεταξύ άλλων, ο Jeffrey Rosen, πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης, ο γερουσιαστής Roy Blunt, αλλά και η Susan Rice, σύµβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί Μπαράκ Οµπάµα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αποφοίτησε από το Χάρβαρντ πριν από 20 χρόνια, και για την επιλογή του ως πανεπιστημιακού εταίρου έπαιξε ρόλο και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης, καθώς και η πολύχρονη εµπειρία του στην πολιτική.

Ο Καθηγητής Κώστας Μπακογιάννης εν ώρα μαθήματος με τους φοιτητές του στο Χάρβαρντ / ΦΩΤΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr