Περιμένουν τις εγγραφές για να ζητήσουν μετεγγραφή

Χιλιάδες Πρωτοετείς περιμένουν τις εγγραφές για να ζητήσουν μετεγγραφή

Πρωτοετείς Φοιτητές: Στην αναμονή βρίσκονται ακόμη οι πρωτοετείς φοιτητές της χώρας καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμα η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή για την εγγραφή τους στα Πανεπιστημιακά Τμήματα. 

Η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει μετά την έκδοση της εγκυκλίου και οι επιτυχόντες των Πανελληνίων 2019 θα πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους.

Εγγραφές Πρωτοετών: Νεότερες πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας

Μετά τις εγγραφές ακολουθεί ο «μαραθώνιος» των μετεγγραφών

Πάρα πολλοί είναι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που είδαν το όνομα τους ανάμεσα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 αλλά για λίγα Μόρια δεν κατάφεραν να περάσουν στη Σχολή/Τμήμα στην πόλη που επιθυμούσαν. 

Οι πρωτοετείς που πέρασαν σε κάποιο Πανεπιστημιακό τμήμα μακριά από το σπίτι τους αναζητούν μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» τους περσινούς όρους και τις προϋποθέσεις (για να πάρουν μια ιδέα) έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μία μετεγγραφή «εντός έδρας» κοντά στον τόπο καταγωγής τους καθώς τα έξοδα της φοιτητικής ζωής μακριά από το πατρικό τους είναι πολύ υψηλά.

Πολλοί είναι ακόμη οι γονείς που έχουν ήδη κάποιο παιδί να σπουδάζει σε κάποια πόλη και υπολόγιζαν να περάσει και το άλλο παιδί στην ίδια πόλη ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώνουν περισσότερα ενοίκια.

Η εγκύκλιος που θα καθορίζει τις φετινές προθεσμίες και τα κριτήρια των μετεγγραφών αναμένεται να εκδοθεί τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Είσαι Πρωτοετής Φοιτητής; Δες πως θα αξιοποιήσεις το Facebook!

Η υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφή κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος έγιναν στο διάστημα από 10 Οκτωβρίου 2018  μέχρι και 19 Οκτωβρίου 2018. 

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές που επιθυμούν μετεγγραφή σε άλλο πανεπιστήμιο έχουν το δικαίωμα για υποβολής μίας αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ.

Το προηγούμενο διάστημα ορίστηκαν οι αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις Μετεγγραφές Φοιτητών του Ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Συγκεκριμένα οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια τμήματα Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να μετεγγραφούν οι Φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Για να δείτε τις Αντιστοιχίες των Τμημάτων πατήστε εδώ.

Μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» οι Πρωτοετείς Φοιτητές θα ενημερωθούν ΠΡΩΤΟΙ για τις μετεγγραφές, δηλώσεις μαθημάτων, δωρεάν σίτιση, δωρεάν στέγαση, φοιτητικά συγγράμματα, φοιτητικό πάσο, φοιτητικά επιδόματα κτλ. Για να λαμβάνετε όλες τις ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Οδηγός Μετεγγραφών 2019-2020

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr