Σε ποια Τμήματα/Σχολές δεν θα γίνουν μαθήματα λόγω καταλήψεων και Πολυτεχνείου – Συνεχής Ενημέρωση!

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σε ποια Τμήματα/Σχολές δεν θα γίνουν μαθήματα λόγω καταλήψεων και Πολυτεχνείου – Συνεχής Ενημέρωση!

Φοιτητικές ΕιδήσειςΤα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο τις Σχολές και τα Τμήματα που μετά από Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων τους αποφάσισαν Κατάληψη αλλά και τα Ιδρύματα που αποφάσισαν να αναστείλουν την λειτουργία τους λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Λόγω της αυριανής, 14/11, Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του 3ημερου εορτασμού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στο Παν/μιο Αθηνών τις ημέρες αυτές.» 

Φυσικό Αθήνας

Κατάληψη της σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείου αποφάσισε ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού του ΕΚΠΑ στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε. (περισσότερα εδώ).

Βιολογικό Αθήνας

Κατάληψη της σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείου αποφάσισε ο Φοιτητικός Σύλλογος Βιολογικού του ΕΚΠΑ στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε. (περισσότερα εδώ).

Ιατρική Αθηνών

Κατάληψη της σχολής 15-17/11 και μεταφορά της κατάληψης στο χωρο του κάτω πολυτεχνείου, στα πλαίσια του τριημέρου του Πολυτεχνείου. 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πολιτικών Μηχανικών

Κατάληψη της Σχολής 14-15-16 Νοέμβρη ενόψει του τριήμερου του Πολυτεχνείο αποφάσισε ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ στην χθεσινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε. (περισσότερα εδώ).

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από την Πέμπτη 15 μέχρι και το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018.» (περισσότερα εδώ).

Πάντειο Πανεπιστήμιο 

«Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου θα ανασταλούν από το βράδυ της Τετάρτης 14ης-11-2018  έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής της 18ης-11-2018.» (περισσότερα εδώ).

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

«Στο πλαίσιο του εορτασμού για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.» (περισσότερα εδώ).

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

«Γίνεται γνωστό ότι από Πέμπτη 15 Νοεμβρίου έως και Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστά, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου.» (περισσότερα εδώ).

Πανεπιστήμιο Πατρών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, με απόφαση της πρυτανείας, το Πανεπιστήμιο Πατρών θα έχει αύριο, Παρασκευή 16/11/18, αργία προκειμένου να συμμετέχουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης. (περισσότερα εδώ).

Καταλήψεις Σχολών

Καταλήψεις ενόψει του Πολυτεχνείου αποφάσισαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών με Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν. (περισσότερα εδώ).

Φυσικό Πάτρας

Κατόπιν απόφασης συνέλευσης του Συλλόγου φοιτητών πάρθηκε η απόφαση για κατάληψη της σχολής στις 14/11, καθώς υπερψηφίστηκε το πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΑΡΔΙΝ. 

Βιολογικό Πάτρας

Ο φοιτητικός σύλλογος Βιολογικού αποφάσισε:

Κατάληψη της σχολής το 3ημερο 15-16-17/11 εν οψει Πολυτεχνείου και συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων.

- Κατάληψη του παραρτήματος τις ίδιες μέρες και συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου που θα οριστούν από το συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων.

- Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28/11 και κατάληψη της σχολής την ίδια μέρα. (περισσότερα εδώ).

Φιλολογία Πατρών

Κατόπιν απόφασης του Συλλόγου φοιτητών Φιλολογίας το τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 14/11, την Πέμπτη 15/11 και την Παρασκευή 16/11.

Για το λόγο αυτό δεν θα γίνουν μαθήματα αυτές τις μέρες.

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

- Κατάθεση στεφανιών, την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στο Παράρτημα και στην Παλιά Ασφάλεια, σημείο συνάντησης στην πλατεία Όλγας, στις 10.30πμ

- Συγκέντρωση το Σάββατο στις 17 Νοέμβρη, στις 5μμ στην πλατεία Όλγας (επί της οδού Κολοκοτρώνη) και πορεία που θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

- Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία 14 και 28 Νοέμβρη με κατάληψη της σχολής, που έχουν αποφασίσει δεκάδες συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

- 14/11 Κινητοποίηση στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής για τις συγχωνεύσεις.

- Κινητοποίηση στο επόμενο τμήμα για συγχωνεύεις και ζητήματα σχολής 

- Συμβολική κατάληψη της σχολής Πέμπτη 15/11 και Παρασκευή 16/11, μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. (περισσότερα εδώ).

Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

  • 15/11 κατάληψη της σχολής και οργάνωση εκδηλώσεων και συναυλίας των φοιτητικών συλλόγων στο χώρο του Πανεπιστημίου.
  • 16/11 10:30 η ώρα κατάθεση στεφανιών από τους φοιτητικούς συλλόγους στο παράρτημα και την παλιά ασφάλεια με προσυγκέντρωση στην πλατεία Όλγας.
  • 17/11 17:00 η ώρα αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων μαζί με σωματεία εργαζομένων, μαθητές και άλλους φορείς στην πλατεία Όλγας.
  • Κατάληψη της Πρυτανείας Δευτέρα με Τετάρτη για το ζήτημα των συγχωνεύσεων.
  • Συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 28/11. 
  • Συντονισμός με τις πολυτεχνικές σχολές για το ζήτημα των συγχωνεύσεων. (περισσότερα εδώ).

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φιλοσοφική

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ αποφάσισε διήμερη αναστολή των μαθημάτων! (περισσότερα εδώ).

Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας:

"Μετά από Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας αποφασίστηκε η κατάληψη του τμήματος Φιλολογίας 14,15,16,17 Νοεμβρίου. Μεταφορά της Κατάληψης στο Πολυτεχνείο από 15/11."

Χημικό

Ο Σύλλογος φοιτητών Χημείας αποφάσισε την κατάληψη της σχολής από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 17 Νοεμβρίου.

Μαθηματικό

Ο Σύλλογος φοιτητών Μαθηματικού αποφάσισε την κατάληψη της σχολής 14-15-16-17 Νοεμβρίου.

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με επικοινωνία που είχαν τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα σε κανένα Τμήμα στο Πανεπιστήμιο ενόψει της 45ης επετείουο του Πολυτεχνείου. (περισσότερα εδώ).

ΤΕΙ Θεσσαλίας 

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε διήμερη κατάληψη στο παράρτημα της Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας για σήμερα Τετάρτη 14/11 και αύριο Πέμπτη 15/11. (περισσότερα εδώ).

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Διοίκηση Επιχειρήσεων με έδρα Πάτρα 

Διήμερη κατάληψη Πέμπτη 15/11 και Παρασκευή 16/11.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.