ΕΔΕ μετά το σαμποτάζ στην διαδικτυακή εξεταστική στο ΕΚΠΑ

Το ΕΚΠΑ διέταξε ΕΔΕ μετά το σαμποτάζ στην διαδικτυακή εξεταστική

Απαντούν οι πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς διέταξαν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το συμβάν του σαμποτάζ στον σέρβερ του ιδρύματος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η σημερινή τηλεξεταστική.

Οι πρυτανικές Αρχές ζήτησαν, παράλληλα, να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτήριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων, το οποίο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, με τη λήψη επιπλέον μέτρων περιφρούρησης.


Όπως έγινε γνωστό, η σημερινή εξεταστική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας «τινάχτηκε στον αέρα», εξαιτίας του γεγονότος ότι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές «έριξαν» τον σέρβερ του ΕΚΠΑ, εκφράζοντάς έτσι την αντίθεσή τους στις ψηφιακές εξετάσεις, τις οποίες χαρακτήρισαν «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος» τα οποία «πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!», σε ανάρτησή τους στα social media.

Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές μίλησαν για «κινηματική απάντηση». Το -προσωρινό- πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από περίπου 75 λεπτά, ενώ οι εξετάσεις θα προγραμματισθούν εκ νέου.

Την ίδια στιγμή που λάμβανε χώρα το σαμποτάζ φοιτητές κατήγγειλαν ότι ήταν αδύνατη η διαδικτυακή πρόσβαση με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δώσουν εξετάσεις:

Δείτε περισσότερα εδώ: Κατάφεραν διαδικτυακή κατάληψη! Έριξαν τον σέρβερ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr