Η ΠΚΣ για την ημερομηνία των Φοιτητικών Εκλογών 2023

Η ΠΚΣ για την Ημερομηνία των Φοιτητικών Εκλογών 2023

Φοιτητικές Εκλογές 2023: Η ανακοίνωση των Εκλεγμένων με τη Πανσπουδαστική Κ.Σ. στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας:

«Η Πανσπουδαστικής Κ.Σ. ως πρώτη δύναμη και με βάση τα δεδομένα (βουλευτικές εκλογές 21/5, εαρινή εξεταστική στα τέλη Μαΐου) πρότεινε την πραγματοποίηση των φοιτητικών εκλογών την Τετάρτη 10 Μάη ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να συμμετέχουν, να εκφραστούν, να ενισχύσουν τους συλλόγους τους, να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική για τις σπουδές και τη ζωή τους.


Καταγγέλλουμε την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που επιδιώκει να μπλοκάρει την διεξαγωγή τους, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει ημερομηνία μέσα στην περίοδο της εαρινής εξεταστικής που εμποδίζει τη συμμετοχή φοιτητών, υπονομεύοντας την ίδια την διαδικασία, προφανώς φοβούμενη την μαζική τιμωρία της για την στάση που έχει κρατήσει.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν την απαράδεκτη στάση της ΔΑΠ. Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΠΑΣΠ, Δίκτυο/Bloco, ΕΑΑΚ) να μην συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της ΔΑΠ και να συμφωνήσουν να ανακοινωθεί άμεσα η πραγματοποίηση των εκλογών στην μοναδική πιθανή ημερομηνία, στις 10 Μάη.

Οι φοιτητικές εκλογές είναι υπόθεση των φοιτητών! Θα γίνουν κανονικά και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της πολιτικής της. 

Θα πραγματοποιηθούν με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και διαφάνεια, με ανοιχτές σχολές (και όχι περίοδο εξεταστικής), ώστε να έχουν όλοι οι φοιτητές τη δυνατότητα να πάρουν μέρος χωρίς εμπόδια. 

Στις φοιτητικές εκλογές, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, 1η δύναμη ξανά η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!».

Σχετικό άρθρο: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: "Φοιτητικές Εκλογές όταν συμφέρει τους φοιτητές, όχι τον Κουτσούμπα"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr