Ορκίστηκαν 159 πρωτοετείς Σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων / ΕΙΚΟΝΕΣ

Ορκίστηκαν 159 πρωτοετείς Σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων / ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Στρατιωτικές Σχολές: Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) υπήρξε προσωπικό όραμα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Σχολής. Τον Ιούνιο του 1828 ανακοίνωσε τη σύσταση της Σχολής και μάλιστα ο ίδιος ονόμασε τους πέντε (5) πρώτους μαθητές «Ευέλπιδες».

Η μακρόχρονη Ιστορία της Σχολής είναι συνυφασμένη με αυτήν του Ελληνικού Έθνους των νεότερων χρόνων μιας και αποτελεί το φυτώριο από το οποίο ξεπηδούν προσωπικότητες, οι οποίες διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στα πεπραγμένα της Πατρίδος μας. Η Σχολή σε όλους τους αγώνες του Έθνους δηλώνει παρούσα συμμετέχοντας ενεργά, αφού αποτελεί τη δεξαμενή των στελεχών τα οποία αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα «Ιερά και τα Ιδανικά της Φυλής».


Στην ορκωμοσία των 159 πρωτοετών σπουδαστών τάξης «Αντιστράτηγος Στράτος Μάρκου», παρέστη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’.  

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή ορκωμοσίας:

Όπως αναφέρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνολικά ορκίστηκαν «126 σπουδαστές από την Ελλάδα, 26 από την Κύπρο, 1 από Αλβανία, 1 από Αρμενία, 1 από Μαυροβούνιο, 1 από Μολδαβία, 1 απο Σενεγάλη και 2 από Τυνησία».

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Η ημέρα σηματοδοτεί την ένταξή σας στο λίκνο των μελλοντικών Hγητόρων του ενδόξου ελληνικού Στρατού. Καλώς ήρθατε στην οικογένεια των Καλών Ελπίδων του Έθνους» καταλήγει στην ανάρτησή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr