Το Υπουργείο Παιδείας μελετά κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε πλημμυροπαθείς φοιτητές

Το Υπουργείο Παιδείας μελετά κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε πλημμυροπαθείς φοιτητές

Μετεγγραφές Φοιτητών 2023-2024: Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής της ΝΔ (Ν. Λάρισας) Χρήστος Κέλλας με τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έθεσε εκ νέου στον Υπουργό το θέμα των μετεγγραφών των Θεσσαλών φοιτητών, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο κ. Κέλλας στήριξε το αίτημά του στο εξαιρετικά σπάνιο καιρικό φαινόμενο «Daniel» και στις τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που αυτό είχε. Τόνισε, για ακόμα μία φορά, την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους πλημμυροπαθείς Θεσσαλούς φοιτητές να μετεγγραφούν, κατ’ εξαίρεση, για τη φετινή χρονιά και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων σε αντίστοιχα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Την ενημερωτική σελίδα των μετεγγραφών 2023-2024 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το Υπουργείο μελετά το θέμα ενδελεχώς, σε όλες του τις διαστάσεις, προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη ρύθμιση.

Οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν ακόμα στον προγραμματισμό των συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αφορμή τα επικείμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα. Συζήτησαν, δε, και για τη συνάντηση διακομματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την αντίστοιχη διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του υπουργού Παιδείας, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης των Κύπριων πολιτικών στην Αθήνα.

Τέλος, οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, αναφορικά με τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα παιδείας, αλλά, κυρίως, για την άμεση ανεύρεση της πλέον κατάλληλης λύσης στο θέμα των Θεσσαλών φοιτητών και φοιτητριών.

Ξεκίνησαν οι μετεγγραφές των φοιτητών / Διαδικασία, προϋποθέσεις και δικαιούχοι

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr