Ποιες είναι οι καλύτερες Φοιτητικές Πόλεις παγκοσμίως για το 2017 (ΛΙΣΤΑ)

Ποιες είναι οι καλύτερες Φοιτητικές Πόλεις παγκοσμίως για το 2017

Σύμφωνα με σχετική κατάταξη της Quacquarelli Symonds (QS), εταιρείας που εξειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης και σπουδών στο εξωτερικό, η Αθήνα καταλαμβάνει την 67η θέση στη λίστα του 2017 με τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις παγκοσμίως

Ειδικότερα, η Αθήνα συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στην πέμπτη έκδοση του πίνακα κατάταξης των καλύτερων φοιτητικών πόλεων της QS (QS Best Student Cities Report).


Αξίζει να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα του πίνακα κατάταξης προκύπτουν από το τμήμα ερευνών της QS το οποίο είναι υπεύθυνο και για την διεξαγωγή του διεθνούς πίνακα κατάταξης πανεπιστημίων.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Μόντρεαλ ενώ δεύτερη καλύτερη φοιτητική πόλη αναδεικνύεται το Παρίσι και τρίτη το Λονδίνο.

Συνολικά, το τμήμα ερευνών της QS αξιολόγησε 125 πόλεις για τη συγκεκριμένη κατάταξη Ενδεικτικά, οι 10 καλύτερες φοιτητικές πόλεις του κόσμου για το 2017 είναι οι εξής:

1) Μόντρεαλ

2) Παρίσι

3) Λονδίνο

4) Σεούλ

5) Μελβούρνη

6) Βερολίνο

7) Τόκιο

8) Βοστώνη

9) Μόναχο

10) Βανκούβερ

Για τα αποτελέσματα οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να ονομάσουν την πόλη στην οποία θα ήθελαν να σπουδάσουν, την εμπειρία τους σπουδάζοντας σε μια συγκεκριμένη πόλη και την πρόθεσή τους να παραμείνουν εκεί μετά την αποφοίτηση. Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως μόνο το 28% των ερωτηθέντων αποφοίτων εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Περισσότερα που αφορούν τη Φοιτητική Ζωή στην κατηγορία «Φοιτητική Ζωή/Student Life» του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr