Πανό διαμαρτυρίας φοιτητών στον Άγνωστο Στρατιώτη / Χειροπέδες σε φοιτήτρια

Πανό διαμαρτυρίας φοιτητών στον Άγνωστο Στρατιώτη / Χειροπέδες σε φοιτήτρια

Μία αιφνιδιαστική διαμαρτυρία έκαναν αργά το βράδυ της Πέμπτης εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων στο Σύνταγμα ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση των Μη Κρατικών Πανεπιστημίων. Οι διαμαρτυρόμενοι πρόλαβαν να ανοίξουν πανό για λίγα λεπτά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρόλαβε να αντιδράσει σε πρώτο χρόνο, ενώ σε δεύτερη φάση άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ απώθησαν τους φοιτητές και μετά από ένταση πέρασαν χειροπέδες σε φοιτήτρια που κρατούσε το πανό.


Το πανό των φοιτητών που καλούσε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 08/02 ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έγραφε «Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα» και υπογράφονταν από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας που έχουν πάρει αποφάσεις για καταλήψεις.

Όσοι φοιτητές δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν προσήχθησαν με βανάκι της Αστυνομίας στο Τ/Α Κυψέλης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε ο Χρήστος Αβραμίδης οι συμφοιτητές της κοπέλας διαμαρτυρήθηκαν έντονα προς τους άνδρες της ΕΛΑΣ οι οποίοι όταν άκουσαν ότι πέρασαν χειροπέδες σε μια φοιτήτρια απάντησαν «και που το ξέρω εγώ;».

@foititikanea Καταγγελία φοιτητών: "ΜΑΤ περνούν χειροπέδες σε φοιτήτρια επειδή κράτησε πανό" (07/02/2024) 🎥 Chris Avramidis #φοιτητικανεα #foititikanea ♬ original sound - Φοιτητικά Νέα®

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Τελικά, οι φοιτήτριες και φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την προσαγωγή στο Σύνταγμα

Ακολουθούν βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης των φοιτητριών και φοιτητών, έξω από το αστυνομικό τμήμα.


photo Chris Αvramidis

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr