Πυροσβεστική Ακαδημία: Παρουσίαση εργαλείων-υπηρεσιών πρόληψης & αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών & πλημμυρών από στελέχη του ΕΑΑ

Πυροσβεστική Ακαδημία: Παρουσίαση εργαλείων-υπηρεσιών πρόληψης & αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών & πλημμυρών από στελέχη του ΕΑΑ

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Ακαδημία, με πρωτοβουλία της Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, και την υποστήριξη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο ΠΣ, Σπυρίδων Πέτρου, επιστημονική εκδήλωση παρουσίασης εργαλείων και υπηρεσιών πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών από στελέχη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των 125 νέων εξειδικευμένων στελεχών - Δόκιμων Αξιωματικών της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών ΠΣ.

Ειδικότερα, οι Δόκιμοι Αξιωματικοί ενημερώθηκαν για εργαλεία και υπηρεσίες που αναπτύσσονται από το ΕΑΑ, σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών αλλά και για συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του CLIMPACT - Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή.


Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΑΑ, Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ερευνητές και επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου παρουσίασαν τα εξής:

• "Οι επιχειρησιακές μονάδες του ΕΑΑ και το Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή - CLIMPACT".   
(Καθ. Μανώλης Πλειώνης, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΑΑ).

•  "Αναπτύσσοντας νέα εργαλεία και υπηρεσίες για τις δασικές πυρκαγιές".
(Δρ. Θοδωρής Γιάνναρος, Εντεταλμένος Ερευνητής ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ).

•  "FloodHub & FireHub: Ολοκληρωμένες λύσεις της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND για πλημμύρες & δασικές πυρκαγιές προς υποστήριξη των Αρχών Πολιτικής Προστασίας".
(Αλεξία Τσούνη, Συνεργάτης ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ).

•  "Τεχνητή νοημοσύνη & δορυφορική παρατήρηση της Γης: Η νέα γενιά υπηρεσιών διαχείρισης δασικών πυρκαγιών".
(Δρ. Γιάννης Παπουτσής, Εντεταλμένος Ερευνητής ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ).

•  "Αναπτύσσοντας νέα εργαλεία και υπηρεσίες για την παρατήρηση και πρόγνωση έντονων καιρικών φαινομένων".
(Δρ. Βάσω Κοτρώνη, Διευθύντρια Ερευνών ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ).

Το Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών ευχαριστεί θερμά την ΕΠΑΥΠΣ και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο ΠΣ, Σπυρίδων Πέτρου για την πρωτοβουλία.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το CLIMPACT - Εθνικό Δίκτυο για την Κλιματική Αλλαγή (στο οποίο συμμετέχουν 11 επιστημονικοί και ερευνητικοί φορείς και 9 διασυνδεδεμένα μέλη, με συντονιστή το ΕΑΑ) αναπτύσσουν εργαλεία και υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που μπορούν να αξιοποιηθούν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τους επιχειρησιακούς φορείς της χώρας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr