Φοιτητές στις πύλες για να εμποδίσουν την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΦΩΤΟ)

Απο νωρίς οι φοιτητές στις πύλες για να εμποδίσουν την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Με μαζικές κινητοποιήσεις απαντούν φοιτητές, ακαδημαϊκοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ στο σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταστήσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα ιδρύματα, αλλά και στο νέο νόμο πλαίσιο που κατατίθεται το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Μετά τα χθεσινά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις πύλες της Πανεπιστημιούπολης, της Πολυτεχνειούπολης και του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΣΟΕ). 

Πάνω από 300 φοιτητές και δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται από τις 5μιση το πρωί έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.


Ταυτόχρονα, περίπου 200 φοιτητές μαζί με εργαζόμενους, μέλη ΔΕΠ και εργατικά σωματεία έχουν παραταχθεί στο εσωτερικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 

Δείτε σχετικές εικόνες

Από την πλευρά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους φοιτητές, γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα της εισόδου αστυνομικών στα ΑΕΙ από την επικαιρότητα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι «οι ΟΠΠΙ έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία αλλά προφανώς ο Ιούνιος δεν είναι μήνας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, αφού οι φοιτητές δίνουν εξετάσεις και δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο αντικείμενο ενασχόλησής τους».

Οι δηλώσεις αυτές δεν απέτρεψαν τους φοιτητές, καθώς πολλοί περιμένουν αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr