Φοιτητές καταγγέλλουν το «πάγωμα» της πρακτικής τους άσκησης σε σχολικές δομές ειδικής αγωγής

Φοιτητές καταγγέλλουν το «πάγωμα» της πρακτικής τους άσκησης σε σχολικές δομές ειδικής αγωγής

Φοιτητές του διατμηματικού μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Πατρών τονίζουν με καταγγελία τους τα σοβαρά προβλήματα, που δημιουργεί το «πάγωμα» της πρακτικής τους άσκησης σε σχολικές δομές ειδικής αγωγής.

Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως το περασμένο εξάμηνο (εαρινό 2020), ενώ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να χαθεί το εξάμηνο και για το λόγο αυτό τέθηκε σε ισχύ η εξ αποστάσεως διδασκαλία, το εξάμηνο χάθηκε καθώς τα σχολεία ήταν κλειστά, δεν έγινε ολοκλήρωση των σπουδών, ούτε έκδοση των μεταπτυχιακών τίτλων με πολλές οικονομικές και επαγγελματικές συνέπειες για όλους εμάς.


Σημειώνουν πως μέχρι πρότινος γνώριζαν πως κατά τη νέα σχολική χρονιά θα δοθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών έγκριση εισόδου στις δομές ΕΑΕ για το τρέχον εξάμηνο. Αυτό προκύπτει και από το άρθρο 3, παράγραφος 5 της ΥΑ 115744/Ζ1/2020, το οποίο αναγράφει: «Η πρακτική άσκηση των φοιτητών στο πλαίσιο προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου διεξάγεται κανονικά σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και του Υπουργείου Υγείας, που εφαρμόζονται στους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα όπου διεξάγεται η πρακτική άσκηση».

Όμως, οι φοιτητές αναφέρουν το εξής «παρόλα αυτά μάθαμε από επικοινωνία μας με υπάλληλο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης - Τμήμα Α (το τμήμα που δίνει τις εγκρίσεις πρακτικών ασκήσεων ΠΜΣ ΕΑΕ) ότι οι εγκρίσεις εισόδου για πρακτικές ασκήσεις έχουν "παγώσει", πράγμα που δεν συνάδει με την προαναφερθείσα διάταξη.

»Οι φοιτητές, αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου για την περίπτωσή τους, αγωνιούν και ζητούν να "ξεπαγώσει" άμεσα η διαδικασία έγκρισης εισόδου τους στις δομές ΕΑΕ. Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση και άλλο χάσιμο εξαμήνου!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr