Μάθετε τι είναι οι διδακτικές μονάδες (συντελεστές βαθμολογίας) και που χρησιμεύουν!

Μάθετε τι είναι οι διδακτικές μονάδες (συντελεστές βαθμολογίας) και που χρησιμεύουν, πέραν από τον τελικό υπολογισμό της βαθμολογίας σας:

ECTS – European Credit Transfer System - Τι προσφέρει στους σπουδαστές;

• Εξασφαλίζει την ακαδημαϊκή αναγνώριση των σπουδών στο εξωτερικό


• Δίνεται η δυνατότητα στους σπουδαστές να παραμείνουν στο ίδρυμα υποδοχής προκειμένου να πάρουν πτυχίο από το εξωτερικό, είτε να μετακινηθούν σε άλλο ίδρυμα με σκοπό την συνέχιση των σπουδών τους.

Τι είναι οι πιστωτικές μονάδες ECTS;

Οι πιστωτικές μονάδες οι οποίες και κατανέμονται από το τμήμα σε κάθε μάθημα, αφορούν στον φόρτο εργασίας του φοιτητή που είναι απαραίτητος για να ολοκληρώσει το δεδομένο μάθημα σε σχέση με το συνολικό φόρτο εργασίας, που χρειάζεται για να συμπληρωθεί ένα ακαδημαϊκό έτος σπουδών / πρακτικής άσκησης. Στην έννοια φόρτος εργασίας περιλαμβάνεται η διδασκαλία, η πρακτική άσκηση, τα σεμινάρια, η εργασία στο σπίτι, τα εργαστήρια, η απασχόληση στη βιβλιοθήκη και οι εξετάσεις ή άλλοι τρόποι αξιολόγησης. Όλα τα Πανεπιστήμια αποδέχθηκαν ότι ο φόρτος εργασίας ενός φοιτητή για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις των σπουδών του για ένα εξάμηνο αντιστοιχεί σε 30 ECTS πιστωτικές μονάδες, ή 60 ECTS πιστωτικές μονάδες για ένα Ακαδημαϊκό Έτος. Οι πιστωτικές αυτές μονάδες είναι ακριβώς οι ίδιες με τις πιστωτικές μονάδες των σπουδών στο ΤΕΙ, με τη διαφορά ότι τις πιστωτικές αυτές μονάδες ο φοιτητής θα τις συγκεντρώσει από τα μαθήματα που θα παρακολουθήσει επιτυχώς σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Οι πιστωτικές μονάδες απονέμονται στους φοιτητές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν παρακολουθήσει ή πραγματοποιήσει και εξετασθεί επιτυχώς στα συγκεκριμένα μαθήματα/πτυχιακή εργασία/πρακτική άσκηση. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr