Πορεία φοιτητών από την ΑΣΟΕΕ στη ΓΑΔΑ - Σημειώθηκαν επεισόδια, έξι προσαγωγές (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία φοιτητών από την ΑΣΟΕΕ στη ΓΑΔΑ - Σημειώθηκαν επεισόδια, έξι προσαγωγές (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα, ομάδα φοιτητών πραγματοποίησε πορεία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, για τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση (που ξεκίνησε στις 17:00) έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Αφορμή για την πορεία διαμαρτυρίας αποτελεί το περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός με πολιτικά έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ. 


Άνοιξαν οι δρόμοι, ολοκληρώθηκε η πορεία - Συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα - Φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών

Επεισόδια καταγράφηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όταν ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων με πέτρες και διαφορά αντικείμενα επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον κλοιό των κουκουλοφόρων. Μαζί με τη συμβολή της ομάδας «Δράση» έτρεξαν προς την πλευρά τους όπου και τελικά έκαναν τουλάχιστον έξι προσαγωγές ατόμων.

Μάλιστα όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια δεκάδων οδηγών. Αυτή την ώρα ωστόσο έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Νωρίτερα επικράτησε αναβρασμός στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την ΑΣΟΕΕ, με πάνω από 500 άτομα να συμμετέχουν  σε πορεία  με  κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν φοιτητικές παραταξεις και συλλογικότητες, ενώ τα συνθήματα που πρωτοστατούν στα πανό τάσσονταν κατά των αστυνομικών δυνάμεων και υπέρ του ασύλου. 

Τι καταγγέλλει ο φοιτητής Κ.Σ. στα «Φοιτητικά Νέα»: «Μετά τα επεισόδια στη ΓΑΔΑ από τους κουκουλοφόρους η αστυνομία πήρε στο κυνήγι σε όλη την Πανόρμου και την υπόλοιπη ειρηνική πορεία. Φτάνοντας στο μετρό Πανόρμου που οι φοιτητές αρχίσαμε να μπαίνουμε για να φύγουμε, τα ματ είχαν φτάσει πλέον πολύ κοντά. Στον σταθμό Πανόρμου μέσα έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Οι πύλες επικύρωσης ήταν κλειστές και δεν άνοιγαν με τίποτα με κίνδυνο να ποδοπατηθεί κόσμος. Από τη μια έπεφταν δακρυγόνα και από την άλλη δεν υπήρχε τρόπος φυγής. Οι φοιτητές αναγκαστήκαμε να πηδήξουμε τις πύλες για να αποφευχθούν τα χειρότερα! Μια δολοφονική ενέργεια της αστυνομίας που πρέπει να αναφερθεί!».

"INTIME NEWS"
"INTIME NEWS"
"INTIME NEWS"

"ΠΡΙΝ"
"tovima"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr