Ολοκληρώθηκαν τα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Ολοκληρώθηκαν τα φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό Επ.Κορκονέα, στη κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Το άσυλο ανήκει στους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».


Στη Θεσσαλονίκη

Στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η πορεία φοιτητών και μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και την καταστολή.

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων Αγγλικού, Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Δασολογίας, ΤΕΦΑΑ και Φυσικού, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καθώς και το Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Στη Κρήτη 

Κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ηράκλειο ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και την ένταση της καταστολής με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, διαδήλωσαν για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους για ολοκληρωμένες σύγχρονες σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στις εξαγγελίες της για τα Πανεπιστήμια και τα Σχολεία. 

Η κινητοποίηση οργανώθηκε ανήμερα της 11ης επετείου από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμ. Κορκονέα , από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Βιολογικού, Φυσικού και Επιστήμης Υπολογιστών. 

Τα συνθήματα τους έδωσαν τον τόνο «Δεν καταστέλλονται τα όνειρα με βία νόμος η ανάγκες μας και όχι η αδικία» «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «Θέλουμε σχολείο να μορφώνει κόντρα στις ανάγκες μας οι δικοί σας νόμοι», «με ΜΑΤ και χημικά χτυπάτε αγωνιστές, εμάς δεν μας τρομάζουν οι απειλές», «η καταστολή δεν θα περάσει των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει».

Καταδίκασαν παράλληλα τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης όπως αναφέρουν "για την ανώτατη εκπαίδευση που παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ενίσχυση της αυτονομίας των ιδρυμάτων, την σύνδεση της χρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αξιολόγηση φυσικά με κριτήριο την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών σχεδιασμών, εντείνοντας τις κατηγοριοποιήσεις των σχολών, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο την μετατροπή του Πανεπιστημίου σε επιχείρηση και τους φοιτητές σε πελάτες και βάζοντας ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς και με την βάση εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση".

Φοιτητές Μαθητές δήλωναν σε όλους τους τόνους πως "η κυβέρνηση θα βρει τους φοιτητές και τη νεολαία στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr