Πατρινό Καρναβάλι 2018: Όλοι οι καλοί χωράνε στα σπίτια των φοιτητών!

Πατρινό Καρναβάλι 2018: Όλοι οι καλοί χωράνε στα σπίτια των φοιτητών!

Όλοι μαζί «τουρλουμπούκι» στις γκαρσονιέρες και στα διαμερίσματα των φοιτητών της Πάτρας, αυτές τις μέρες στον ρυθμό του Καρναβαλιού.

Όλος αυτός ο κόσμος που έχει φτάσει από το απόγευμα της Παρασκευής στην Πάτρα και συνεχίζει να έρχεται στην πόλη για το Καρναβάλι της, που νομίζετε ότι θα μείνει;


Στο παγκάκι ή στους δρόμους; Μπορεί να τους βρει εκεί βέβαια το ξημέρωμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, ένα στρώμα για να αράξουν λίγο, βρε αδελφέ.

Το μεγαλύτερο μέρος λοιπόν των νεαρών και των δεσποινίδων που έρχονται αυτές τις μέρες στην Πάτρα, μέσω των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, φιλοξενείται στα σπίτια των φοιτητών της πόλης.

Είναι, άλλωστε, φίλοι τους ή γνωστοί τους που ξέροντας ότι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το φημισμένο Πατρινό Καρναβάλι, την "αρπάζουν από τα μαλλιά" και έρχονται στην πόλη ακόμα και αν δεν γνωρίζουν καλά - καλά αυτόν που θα τους φιλοξενήσει.

Στο Πατρινό Καρναβάλι, εξάλλου, όλοι γίνονται φίλοι και όλες οι παρέες μια αγκαλιά, στον βωμό της διασκέδασης και του κεφιού. Έτσι, στα σπίτια των φοιτητών της Πάτρας βλέπει κανείς αυτές τις μέρες πέντε, έξι, εφτά, ακόμα και δέκα άτομα να κοιμούνται μαζί, άλλοι στρωματσάδα, άλλοι στο κρεβάτι, άλλοι στον… διάδρομο, μέχρι να περάσει αυτή η «ζάλη» του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πώς χωράνε τόσα άτομα σε σπίτια 40, 50 και 60 τετραγωνικών; Όλα είναι στο μυαλό! Κανείς, εξάλλου, από αυτούς δεν πρόκειται να κοιμηθεί και είναι γνωστή η ρήση του λαού που λέει: «Όλοι οι καλοί χωράνε»…

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr