Απάντηση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης Ενιαίου Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης

Απάντηση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης Ενιαίου Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, και το δελτίο τύπου της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Ενιαίου Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης για τα σχετικά γεγονότα ως απάντηση στην καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΦΔΚ.

Όπως τονίζουν "Ο Ενιαίος Φ.Σ. Πολυτεχνείου Κρήτης έχει χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη και ψηφίσαντες που επικυρώνουν την εν λόγω απόφαση σε αντίθεση με την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ".


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ 24/1:

«Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ! 

Την Τρίτη 23/1 ο Ενιαίος ΦΣ Πολυτεχνείου Κρήτης συνεδρίασε για 3η συνεχόμενη βδομάδα με υπέρ-μαζική συμμετοχή! Παρά τους τραμπουκισμούς της κυβερνητικής νεολαίας και την προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. έξω από το ίδρυμα την ώρα της γενικής συνέλευσης, ο σύλλογος μας πήρε αγωνιστική απόφαση! Κόντρα στους εκβιασμούς για χαμμένα εξάμηνα και εξεταστικές, συνεχίζουμε και μαζικοποιούμε την κατάληψη και τις ψηφισμένες δράσεις του συλλόγου μας!

Αφού λοιπόν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής δεν κατάφεραν να καθορίσουν το αποτέλεσμα της συνέλευσης και πάνω απο 500 φοιτητές στήριξαν το πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης, επιστρατεύτηκε η Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης για να υλοποιήσει τα κυβερνητικά σχέδια. Χαρακτηριστικά, σήμερα 24/1 η Σύγκλητος του ιδρύματος προχώρησε σε μια εντελώς επιθετική ανακοίνωση, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης! Την ώρα που η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και διακυβεύεται το δικαίωμα προόσβασης της νεολαίας στο δημόσιο πανεπιστήμιο, η Σύγκλητος κάνει ξεκάθαρες τις προτεραιότητές της. Μάλιστα δεν διστάζει να εκβιάσει τους φοιτητές, μια μέρα μετά την επιχείρηση παρενόχλησης της γενικής συνέλευσης από τις αστυνομικές δυνάμεις!

ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ!

Αφού η Σύγκλητος καταδικάζει κάθε μορφή βίας στους χώρους του Πολυτεχνείου Κρήτης, τότε γιατί δεν καταγγέλει την παρουσία των ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων), στην πύλη την ώρα της Γενικής Συνέλευσης? Την ίδια στιγμή που το ιατροδικάστικό πόρισμα, το οποίο βγήκε την ώρα της ΓΣ, αποδεικνύει την ενοχή των ΤΑΕ Σούδας για την δολοφονία του χανιώτη συμπολίτη μας Κώστα Μανιουδάκη, η διοίκηση στοχοποιεί τους φοιτητές και τους αγώνες που δίνουν. Είναι εντελώς προκλητικό να αναφέρονται στο άσυλο των αγώνων μας, την ίδια ώρα που δεν προχώρησαν σε καμία καταγγελία του οργίου καταστολής που έλαβε χώρα στο ΕΜΠ την προηγούμενη βδομάδα.

Οι καταλήψεις σχολών είναι εκατοντάδες και αυξάνονται καθημερινά! Οι σχολές κλείνουν η μία μετά την άλλη σαν ντόμινο και οι φοιτητές είναι τρεις βδομάδες στους δρόμους! Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι μέσα στον Γενάρη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχουν γίνει νόμος του κράτους. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΥΝ! Τέλη Γενάρη και το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί καν! Η ιστορία έχει δείξει ότι οι αγωνιστικές πρακτικές του φοιτητικού κινήματος, οι πορείες και οι καταλήψεις είναι μονόδρομος για την αναδίπλωση της κυβέρνησης! ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Αν λοιπόν η Σύγκλητος επιμένει στον ανοικτό διάλογο ας πάρει επιτέλους μια ξεκάθαρη θέση ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, να σταματήσει να μας εκβιάζει με χαμμένες εξεταστικές και να παίζει με τις σπουδές μας! Αν τους ενδιαφέρουν πραγματικά οι εξεταστικές και το μέλλον μας, να εναντιωθούν στη διάλυση του πανεπιστημίου μας και η κυβέρνηση να μην καταθέσει καν το νομοσχέδιο! Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ταχθεί ενάντια στο νομοσχέδιο. Μάλιστα στο Πολυτεχνείο Κρήτης οι 4 από τους 5 συλλόγους της Πολυτεχνικής κοινότητας παίρνουν ξεκάθαρη θέση! Η στάση της Διοίκησης, μόνο το υπουργείο βγάζει προωθημένο και τελικά αποπροσανατολίζει από το πραγματικό επίδικο που είναι η υπεράσπιση του Δημοσίου και Δωρεάν Πανεπιστημίου!

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ Η ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Σχετικό άρθρο: Καταγγελία ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Ένταση στη Γ.Σ. των φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης / ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr