Ο Φ.Σ. εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης καταδικάζει τον ξυλοδαρμό συμφοιτήτριας

Απόφαση συλλόγου οικότροφων φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

"Ο σύλλογός μας καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό συμφοιτήτριάς μας από τον σύντροφό της στον χώρο των εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το επεισόδιο συνέβη ξημερώματα στο δωμάτιο της συναδέλφου, όπου και από τις φωνές που επικρατούσαν, αστραπιαία παρενέβησαν συνάδελφοι, μέλη του φοιτητικού συλλόγου εστιών, οι οποίοι και τους χωρίσανε.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως ασπίδα για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες είναι οι φοιτητικοί τους σύλλογοι. Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορούν να αποτελέσουν αποκούμπι για τον κάθε φοιτητή, όπως αποδείχθηκε και στο συγκεκριμένο περιστατικό αφού τόσο οι εκλεγμένοι του διοικητικού συμβουλίου αλλά και μέλη του συλλόγου, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι του θύματος όπου και του προσέφεραν την βοήθεια που χρειαζόταν την συγκεκριμένη στιγμή, ενώ ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές και την Πρυτανεία.


Απαιτούμε σε αυτή και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση οι καταγγελίες για κακοποίηση να διερευνώνται άμεσα και να προστατεύεται το θύμα.

Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό να τονίσουμε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι και ειδικότερα οι σύλλογοι οικοτρόφων έχουν αναδείξει διαχρονικά μια σειρά αιτημάτων ώστε το κράτος να συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη περιστατικών κακοποίησης, όπως ο καλύτερος φωτισμός των χώρων των ιδρυμάτων, η ενίσχυση της φύλαξης από εργαζόμενους των ιδρυμάτων η οποίοι μέχρι πριν μερικά χρόνια υπήρχαν μέσα στα ΑΕΙ αλλά και η ενίσχυση των ψυχολογικών δομών εντός των Πανεπιστημίων για την στήριξη θυμάτων κακοποίησης."

Το ΔΣ το Συλλόγου Φοιτητών Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης

Κακοποίηση φοιτήτριας στις φοιτητικές εστίες στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr