Πανευρωπαϊκή διάκριση του ΠΑΜΑΚ! Πάει στον παγκόσμιο τελικό της Huawei ICT Competition

Σημαντικές διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον Ευρωπαϊκό Τελικό του Διαγωνισμού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Huawei ICT Competition!

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει όχι μόνον την ελληνική, αλλά ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Huawei» στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κίνα τον ερχόμενο μήνα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα είναι πρώτη ελληνική ομάδα που εξασφαλίζει μια θέση στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τελικό.

Η επιλογή της έγινε έπειτα από την σημαντική διάκριση που πέτυχε στον Ευρωπαϊκό Τελικό του «Διαγωνισμού Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Huawei», την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη και αφορά την κατάκτηση της 2ης θέση πανευρωπαϊκά στην κατηγορία «Καινοτομία».


Ταυτόχρονα απέσπασε δύο ακόμα διακρίσεις που αφορούν το βραβείο «Κορυφαίας Ακαδημίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (Outstanding ICT Academy)» και το βραβείο «Κορυφαίου Εκπαιδευτή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (Outstanding Instructor Award)», το οποίο παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Φούσκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. 

Ο κ. Φούσκας, ως επιβλέπων καθηγητής της  ομάδας, σχολίασε τις σημαντικές αυτές επιτυχίες επισημαίνοντας ότι «υπογραμμίζουν το ταλέντο και την αφοσίωση που χαρακτηρίζουν τους φοιτητές και τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και την υποστήριξη προς το πρόγραμμα Huawei ICT Academy».

Ο ίδιος τόνισε ότι «αποτελούν ισχυρή απόδειξη της σκληρής δουλειάς, της δέσμευσης και του καινοτόμου πνεύματος των φοιτητών μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη της ομάδας Καινοτομίας Θεοδώρα ΣταμούλουΜάγδα Γιαλέλη και Γιάννη Διλμπέρη, καθώς και στη Ξανθούλα  Μπαϊμάκη για την υποστήριξή της ως πρέσβειρα της Huawei ICT Academy!».

Τέλος, ο κ. Φούσκας υπογράμμισε ότι «η σκληρή δουλειά, η επιμονή και το καινοτόμο πνεύμα μας έφεραν αυτή την αναγνώριση στο πανεπιστήμιό μας και ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει έμπνευση για περισσότερους φοιτητές και καθηγητές από το πανεπιστήμιο μας και άλλα ελληνικά πανεπιστήμια! Η αφοσίωση στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία αποτελούν ζωτικής σημασίας στόχους για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αυτό το αποδεικνύουμε με την κάθε ευκαιρία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr