Το διεθνές συνέδριο «Akademy 2023» θα λάβει χώρα στο ΠΑΜΑΚ

Το διεθνές συνέδριο «Akademy 2023» θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εκατοντάδες μέλη της KDE, μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ανοιχτού Λογισμικού διεθνώς, προερχόμενα από όλο τον κόσμο, θα βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της KDE, το «Akademy 2023».

Πλήθος από προγραμματιστές, καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε είδους συμπαραστάτες της KDE, που κατά τη διάρκεια του έτους συνεργάζονται διαδικτυακά, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά. Θα ανταλλάξουν απόψεις σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, θα συζητήσουν νέες ιδέες και θα ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE, στο φιλόξενο περιβάλλον του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης.


Το «Akademy 2023» θα είναι υβριδική εκδήλωση που θα συνδυάζει διά ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις. Θα περιλαμβάνει συζητήσεις, εργαστήρια, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις ανάπτυξης κώδικα.

Στο συνέδριο, που πρόκειται να φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες της παγκόσμιας κοινότητας της KDE με στόχο να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας και των τεχνολογιών της, αναμένονται και άλλες διεθνείς συμμετοχές από την ευρύτερη κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα που διανέμεται δωρεάν, αλλά και η ενεργή παρουσία τοπικών οργανισμών, φορέων και εταιρειών λογισμικού.  

Η KDE είναι μια διεθνής ομάδα που συνεργάζεται για την ανάπτυξη και διανομή Ελεύθερου Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα για επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Η κοινότητά της έχει αναπτύξει μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών για επικοινωνία, εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, εστιάζοντας κυρίως στην εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε παλιά και νέα προβλήματα, καθώς και δημιουργώντας μια ζωντανή και ανοιχτή ατμόσφαιρα για πειραματισμό.

Το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είναι και ο οικοδεσπότης του συνεδρίου «Akademy 2023», έχει δυναμική παρουσία στο κομμάτι του λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, στο οποίο επικεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων και της έρευνας του Τμήματος, κάτι που αναγνωρίζεται έμπρακτα από τη διεθνή κοινότητα της KDE, με την επιλογή του Ιδρύματος για τη φιλοξενία του συνεδρίου.

Το Akademy 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα

Το Akademy 2023 θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) στη Θεσσαλονίκη, από το Σάββατο 15 Ιουλίου ως την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Το Akademy 2023 θα είναι ένα υβριδικό event, συνδυάζοντας δια ζώσης και εξ αποστάσεως συνεδριάσεις, και θα περιλαμβάνει συζητήσεις, workshops, Birds of a Feather (BoF) meetups, εκπαιδεύσεις και συναντήσεις κώδικα. Το συνέδριο αναμένεται να φιλοξενήσει εκατοντάδες επισκέπτες της παγκόσμιας KDE κοινότητας, για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον της κοινότητας και των τεχνολογιών της. Πολλοί συμμετέχοντες του ευρύτερου φάσματος της κοινότητας του δωρεάν και ελεύθερου λογισμικού, τοπικοί οργανισμοί και εταιρείες λογισμικού θα παρευρεθούν. Οι προσκλήσεις υποβολής θα ανοίξουν σύντομα, και λίγο αργότερα θα ακολουθήσουν και οι αιτήσεις. Άμεσα θα ανανεωθεί η ιστοσελίδα του Akademy, μέχρι τότε ακολουθήστε τα social media του event στο Twitter και το Mastodon, ώστε να ενημερώνεστε εγκαίρως για τα νέα του Akademy.

Σχετικά με το Akademy

Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, το KDE, μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες ανοιχτού λογισμικού στον κόσμο, εργάζεται μέσω email, τηλεδιασκέψεων, μηνυμάτων και forums. Το Akademy παρέχει σε όλα τα μέλη του KDE τη δυνατότητα να γνωριστούν από κοντά, να συνεργαστούν σε θεμελιώδη τεχνολογικά ζητήματα, να συζητήσουν νέες ιδέες και να ενισχύσουν την καινοτόμα και δυναμική κουλτούρα του KDE. Το Akademy καλεί καλλιτέχνες, σχεδιαστές, developers, μεταφραστές, χρήστες, συγγραφείς, χορηγούς και κάθε λογής συνεργάτες του KDE, να γιορτάσουν τα επιτεύγματα του προηγούμενου έτους και να συνεισφέρουν στον καθορισμό της πορείας του επόμενου. Οι hands-on συναντήσεις του Akademy προσφέρουν την ευκαιρία να κάνουμε τα παραπάνω σχέδια πραγματικότητα. Τέλος, η κοινότητα του KDE προσκαλεί στο Akademy τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες του KDE ή όσες ψάχνουν για ευκαιρίες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr