ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Η αλήθεια για τις φοιτητικές εστίες Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Η αλήθεια για τις φοιτητικές εστίες Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις Φοιτητικές Εστίες Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για ρεπορτάζ τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Κρήτη, σχετικά με προβλήματα στη στέγαση των φοιτητών στις εστίες Ρεθύμνου.


Ακόμη μεγαλύτερη, όσο και αλγεινή, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρη Μυλωνάκη ο οποίος απέδωσε τα προβλήματα, γενικώς και αορίστως, σε «ανεπάρκειες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ». Ο κ. Μυλωνάκης παραδέχθηκε βεβαίως ότι λύθηκε το θέμα, αν και άφησε να εννοηθεί ότι η επίλυση προήλθε από δικές του «πιέσεις». Ο αντιπρύτανης μάλιστα προέβαλε το καινοφανές αίτημα να αναλάβει το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης το έργο της ανακαίνισης των εστιών ώστε να μην επαναληφθεί το πρόβλημα που ισχυρίζεται ότι υπήρξε.

Κατόπιν αυτών, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ οφείλει να εξηγήσει τα πραγματικά περιστατικά για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες που δεν τιμούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και στελέχη που φέρουν θέσης ευθύνης σε αυτό.

  • Η νέα ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από την πρώτη στιγμή επέδειξε την μέγιστη ευαισθησία για το θέμα της στέγασης.
  • Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους, η ίδια η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κυρία Άννα Ροκοφύλλου, μαζί με τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Τάσο Μανδραπήλια, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκαναν αυτοψία στις φοιτητικές εστίες και συνομίλησαν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Κοντάκη.
  • Σε κλίμα εξαιρετικής κατανόησης και συνεργασίας, όχι μόνο επίσπευσαν τις σχετικές διαδικασίες, αλλά αναβάθμισαν και τις υπηρεσίες παρεχόμενης στέγασης στους φοιτητές που την είχαν ανάγκη. Μάλιστα, με εντολή της προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Άννας Ροκοφύλλου, για πρώτη φορά θα ανοίξουν και ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο για 15 επιπλέον αιτήματα στέγασης φοιτητών.
  • Η ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κατόπιν του δημοσιεύματος και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά, επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη, ο οποίος διαβεβαιώνει κατηγορηματικά:
  • «H νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και προσωπικά η πρόεδρος κυρία Άννα Ροκοφύλλου, αντιμετώπισε το θέμα της στέγασης με περισσή ευαισθησία και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί το θέμα το οποίο είχε προκύψει κατά την προηγούμενη περίοδο. Το πανεπιστήμιο Κρήτης εκτιμά και αναγνωρίζει την βούληση της ηγεσίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ η οποία αποδείχθηκε εμπράκτως στην κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων που αφορούν στο μέλλον της στέγασης. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη νέα ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι άψογη. Όλοι οι φοιτητές έχουν τακτοποιηθεί και μάλιστα σε καλύτερα δωμάτια. Πάντοτε υπάρχουν ανάγκες, ωστόσο μπορούν να επιλύονται επί τη βάση καλής θέλησης και συνεργασίας και φυσικά αναλόγως των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Επαναλαμβάνω δεν υφίσταται κανένα θέμα στις σχέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όλα έχουν τακτοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εν κατακλείδι, είναι τουλάχιστον άστοχο να επιρρίπτεται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στη νέα ηγεσία του η όποια ευθύνη για την εξέλιξη στη στέγαση των φοιτητών.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι και θα είναι πάντοτε αρωγός στις ανάγκες των φοιτητών και των Πανεπιστημίων, και έχει κάθε καλή διάθεση και πρόθεση να συμβάλει στην επίλυση των όποιων ζητημάτων αναφύονται. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντοτε, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να τα επιλύουμε. Αρκεί, να μην υπονομεύεται η προσπάθεια από μεμονωμένους κρίκους της αλυσίδας συνεργασίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr