Ένταση σε συνέλευση Πανεπιστημίου: Φοιτητές καταγγέλλουν επίθεση μελών της ΔΑΠ / ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σε συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φ.Σ. καταγγέλλει επίθεση μελών της ΔΑΠ

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, αφού κατά τη διάρκεια φοιτητικής συνέλευσης του συλλόγου του ΣΕΥ (Τμήματα Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Πρώιμης Αγωγής και Φροντίδας), ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν διαλύοντας την πόρτα, ώστε να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές, ενώ το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ψηφίζεται την Παρασκευή στη Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία φοιτητών του φοιτητικού συλλόγου, κατά τη διάρκεια της συνάθροισης στη Συνέλευση, «ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπα τους (ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων) εισέβαλαν διαλύοντας την πόρτα, ώστε να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και να διαλύσουν την συνάθροιση του ΦΣ.».


Όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους, την οποία συνοδεύουν με βίντεο, τα άτομα αυτά κρατούσαν σιδεριές και τράπηκαν σε φυγή όταν κατάλαβαν ότι φοιτητές τούς κατέγραφαν με τα κινητά τους. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την καταγγελία του Φ.Σ., έχουν ταυτοποιηθεί μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων.

Η καταγγελία

Καταγγελία του ΦΣ ΣΕΥ για τη στάση της ΔΑΠ στη γενική συνέλευση του συλλόγου:

«Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΥ (Λογοθεραπεία, Νοσηλευτική, Πρώιμης αγωγής και φροντίδας) στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα θεάτρου. Παραθέτονται τα γεγονότα:

Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, δε συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία φοιτητών (93 άτομα), αλλά 77 φοιτητές. Ακολούθησε συζήτηση για τον προγραμματισμό εξ αναβολής συνέλευσης με ημερομηνία και ώρα.

Τα δύο μέλη του ΔΣ (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) που ήταν παρόντες, έχοντας στην κατοχή τους τη σφραγίδα και το τετράδιο των πρακτικών, πρότειναν την πραγματοποίηση της την Δευτέρα 11/3, πρόταση που απορρίφθηκε από τους παρευρισκομένους φοιτητές ομόφωνα, γιατι σκοπός της συνέλευσης ήταν να παρθούν αποφάσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Κατόπιν συνεννόησης η συνέλευση ορίστηκε την Τρίτη 5/3 ώρα 15:00 ώστε να εξυπηρετηθεί η πλειοψηφία των φοιτητών, λόγω μαθημάτων που θα διεξάγονται στο κτίριο. Παρόλο που αυτό γράφτηκε στο τετράδιο των πρακτικών, μετά από τηλεφώνημα που πραγματοποίησε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το ΔΣ αρνήθηκε να σφραγίσει την απόφαση, παρά την απαίτηση των φοιτητών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγα λεπτά αργότερα, διαλύοντας την πόρτα, εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν, να παρέμβουν στην διαδικασία και να διαλύσουν τη συνάθροιση του ΦΣ, υπερασπιζόμενοι τα άτομα τους.

Τράπηκαν σε φυγή με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα, μόλις αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνται».

@foititikanea Ένταση σε συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φ.Σ. καταγγέλλει επίθεση μελών της ΔΑΠ (04/03/2024) Βίντεο από τη στιγμή της «εισβολής» #φοιτητικανεα #foititikanea ♬ ■ News News-Drone-IT-AI(963995) - ImoKenpi-Dou

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr