Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον πρόωρο θάνατο της φοιτήτριας / Η ανακοίνωση του Τμήματος

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον πρόωρο θάνατο της φοιτήτριας / Η ανακοίνωση του Τμήματος

Ψήφισμα της Πρυτάνεως, του Συμβουλίου Διοίκησης και των Αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τον θάνατο της φοιτήτριας του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Η Πρύτανης, το Συμβούλιο Διοίκησης και οι Αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μόλις πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο της φοιτήτριας του Τμήματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής έλαβαν υπόψη την εισήγηση της Πρυτάνεως, Καθηγήτριας κυρίας Άννας Κ. Μπατιστάτου, η οποία εξήρε τον ακέραιο χαρακτήρα, το ήθος και τις άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις της εκλιπούσης, με ιδιαίτερη θλίψη, αποφάσισαν:


  • Να παραστεί εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της.
  • Να αναρτηθεί την ημέρα της κηδείας μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Να εκφράσουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια της εκλιπούσης.
  • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσης.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο τύπο.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εντολή δόθηκε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος δήλωσε ότι σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα προκύψουν απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της 20χρονης.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της φοιτήτριας και δήλωσε συγκλονισμένος από το τραγικό γεγονός.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη κοπέλα με καταγωγή από τη Χίο, κατέληξε μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στην κλινική ΩΡΛ όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr