ΑΠΟΦΑΣΗ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εξεταστική

ΑΠΟΦΑΣΗ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εξεταστική

Φοιτητικές Ειδήσεις: Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το μέλλον της εξεταστικής του Χειμερινού εξαμήνου.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχοντας ως δεδομένο τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία επηρέασαν την εξέλιξη του χειμερινού εξαμήνου το και ότι οι καταλήψεις ήταν λιγοστές αποφάσισε να να παράσχει τη δυνατότητα στα τμήματα του Πανεπιστημίου, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, προκειμένου να ολοκληρώσουν το διδακτικό και εξεταστικό έργο τους, του χειμερινού εξαμήνου το αργότερο έως την 1η Μαρτίου.


Δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων

Η ανακοίνωση των μελών ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

ΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΤΜΜ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα καθώς και τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος, δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να διεξάγουν με ασφαλή και αδιάβλητο τρόπο εξετάσεις εξ αποστάσεως. Αυτό συμβαίνει για τους παρακάτω δύο λόγους:

1. Οι παρούσες συνθήκες εξ αποστάσεως εξετάσεων μέσω διαδικτύου δεν διασφαλίζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων. Η αδυναμία διασφάλισης του αδιάβλητου έχει τεκμηριωθεί και με βάση συγκριτική στατιστική μελέτη ιστογραμμάτων βαθμολογιών του Ακαδημαϊκού Έτους 2020-21 (όλες οι εξετάσεις είχαν διεξαχθεί από απόσταση λόγω COVID-19) και του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-22 (όλες οι εξετάσεις διεξήχθησαν δια ζώσης), η οποία παρουσιάστηκε από την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών τον Οκτώβριο του 2023 και είναι δημόσια διαθέσιμη.

2. Οι εξ αποστάσεως εξετάσεις μέσω διαδικτύου, όπως αυτές διενεργούνται σήμερα, δεν διασφαλίζουν την ίση αντιμετώπιση όλων των φοιτητών/τριών - ανεξάρτητα απο τον οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό περίγυρό τους καθώς και ενδεχόμενα άνιση πρόσβαση σε τεχνικά μέσα (ταχύτητα και σταθερότητα σύνδεσης internet, πρόσβαση σε ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως το ChatGPT, κλπ).

Κινδυνεύει να χαθεί το Χειμερινό εξάμηνο

Η ανακοίνωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Δεδομένου ότι τα μαθήματα που διδάσκονταν κάθε Πέμπτη δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό εβδομάδων που ορίζονται από το νόμο ώστε ένα μάθημα να θεωρείται διδαχθέν (13 εβδομάδες), η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου δεν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι αν δεν πραγματοποιηθούν οι αναπληρώσεις στα συγκεκριμένα μαθήματα της Πέμπτης, αυτά, ως μη διδαχθέντα, δεν θα είναι δυνατό να εξεταστούν σε καμία εξεταστική περίοδο εντός του 2024 και θα πρέπει οι φοιτητές/τριες να τα παρακολουθήσουν εξαρχής το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Έτσι, η επόμενη εβδομάδα θα χρησιμοποιηθεί για τις αναγκαίες αναπληρώσεις ούτως ώστε να ολοκληρωθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο και χωρίς κίνδυνο το χειμερινό εξάμηνο.

Η εξεταστική θα ξεκινήσει στις 12 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας της εξεταστικής.

Τα μαθήματα της εβδομάδας από 5 έως και 9 Φεβρουαρίου θα μεταφερθούν στο διάστημα 26 Φεβρουαρίου έως και 1 Μαρτίου, που θα αποτελέσει την Τρίτη εβδομάδα της εξεταστικής.

Μ.ΠΑΠΑΡΟΥΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΤΔΕ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr