Παν. Θεσσαλίας: Άνιση μεταχείριση των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής / Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Παν. Θεσσαλίας: Άνιση μεταχείριση των αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής / Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Με χθεσινή (29.03.2023) ομόφωνη απόφασή της, η συνέλευση της Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού έλαβε υπόψη: α) την με αριθμό πρωτοκόλλου 8404/2022 και αριθμό πρακτικού 268/15-4-2022 ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που αιτείται την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέο-ιδρυθέντων Γεωπονικών Τμημάτων πενταετούς φοίτησης της Σχολής (βλ. Ν. 4589/2019, ΦΕΚ Α 13/29-01-2019), και β) το υπ’ αριθμ. 4238/26-6-2021 έγγραφο του ΓΕΩΤΕΕ όπου εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη του ζήτησε από τη Βουλή των Ελλήνων την ονομαστική αναφορά στη νομοθετική ρύθμιση και των 3 νέο-ιδρυθέντων Τμημάτων δηλαδή του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, και του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως ακριβώς ισχύει και για τα δύο παλαιότερα Τμήματα της Σχολής (Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και Τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος).


Το αίτημά αυτό του συλλογικού μας οργάνου εισακούστηκε και στην τροπολογία (Άρθρο 126 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το οποίο διευθετείται το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών) γίνεται αναφορά των Τμημάτων Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ.

Δυστυχώς όμως -και προφανώς εκ παραδρομής- στην ίδια τροπολογία δεν αναφέρεται ονομαστικά και το τρίτο νεοσύστατο Τμήμα δηλαδή το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Την προσεχή Πέμπτη 6/4/2023 θα ορκίσω τους πρώτους απόφοιτους του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου μας και ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να πω στους αποφοίτους αυτούς όπως και στους γονείς-οικογένειές τους ότι η Πολιτεία τους αδικεί, και τα Επαγγελματικά τους δικαιώματα θα εξεταστούν κάποια άλλη χρονική στιγμή. Το Πρόγραμμα Σπουδών του εν λόγω Τμήματος είναι 5ετούς φοίτησης και αντίστοιχο των υπολοίπων Τμημάτων 5ους φοίτησης της χώρας. 

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Ως εκπρόσωπος της Συνέλευσης της Σχολής μας που απαρτίζεται από 83 καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σας παρακαλώ θερμά για την επέμβασή σας ώστε να απολαύσουν οι απόφοιτοι ΚΑΙ του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Π.Θ. την ίδια μεταχείριση με τα υπόλοιπα νέο-ιδρυθέντα Τμήματα καθότι δεν υφίσταται απολύτως κανένας λόγος της άνισης αυτής μεταχείρισης. Σας το καταθέτω υπευθύνως και μετά λόγου γνώσεως και παραμένοντας και στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις. Παρακαλώ ενεργείστε ώστε την προσεχή Πέμπτη 6/4/2023 ορκίζοντας τους πρώτους αποφοίτους του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μπορέσουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι παρά το εκ παραδρομής αρχικό σφάλμα διατύπωσης στην τροπολογία, ο Πρωθυπουργός και η Πολιτεία βοήθησαν καταλυτικά ώστε να μπορούν να αισθάνονται –εκτός από την εντιμότητα απέναντι στον όρκο τους και την υπερηφάνεια απέναντι στην πατρίδα που είναι δεδομένες- ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους που αποφοίτησαν από την ίδια (Γεωπονική) Σχολή του Πανεπιστημίου μας.

Με Τιμή,

Νικόλαος Γ. Δαναλάτος Dr., MSc
Καθηγητής Γεωργίας – Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαμαρτυρία Παν/μίου Θεσσαλίας: Τμήμα μας δεν συμπεριλήφθηκε ονομαστικά στην τροπολογία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr