Μάγεψε το κοινό η Χορωδία του ΠΑΔΑ στο Μιλάνο

Μάγεψε το κοινό η Χορωδία του ΠΑΔΑ στο Μιλάνο

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπό τη μουσική διεύθυνση του κ. Σιουπούλη Αλεξάνδρου, απέσπασε τιμητική διάκριση κατά τη διάρκεια συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Lago di Garda Choir Festival στη λίμνη Garda κοντά στο Μιλάνο. Στο τριήμερο φεστιβάλ (20-23/11) ήταν προσκεκλημένες πάνω από 25 χορωδίες και μουσικά σύνολα από όλο τον κόσμο.

Η χορωδία του ΠΑΔΑ συμμετείχε με ελληνικά έργα δίφωνης και τρίφωνης επεξεργασίας με συνοδεία ορχήστρας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εν λόγω έργα σε δυο μαγευτικές βραδιές, στη San Giacomo chiesa και στο Grand Astoria Park Hotel, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης βραδιάς η χορωδία απέσπασε παρατεταμένο χειροκρότημα καθώς και Spacial Prize για την επιλογή και το τρόπο ερμηνείας των έργων της.


Ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ κ.Gregor Lekowski σε ευχαριστήρια επιστολή προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Το ταξίδι αυτό τελείωσε αλλά ήταν το πρελούδιο για μια σειρά επιτυχημένων ευρωπαϊκών εμφανίσεων διεθνούς επιπέδου των ταλαντούχων αυτών νέων παιδιών».

Τη χορωδία συνόδεψαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου ως εξής: Πιάνο: Ανθή Κυρίτση, Βιολί: Στέργιος Μπαλαμωτης (έφορος και συνιδρυτής χορωδίας), Κιθάρα: Κων/νος Παπαδάκης, Μπουζούκι: Τόλης Παπασπύρος (guest star).

Σύσσωμη η Χορωδία του ΠΑΔΑ απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον Πρύτανη, καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή για τη συνεχή στήριξή του στο έργο της.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr