Η Εργοθεραπευτική Επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών

Η Εργοθεραπευτική Επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών

Ξεπέρασαν τους 400 συμμετέχοντες, οι φοιτητές, οι επιστήμονες της Εργοθεραπείας και οι επαγγελματίες του χώρου υγείας, που συμμετείχαν στην 1η Πολυθεματική Φοιτητική Ημερίδα «Η Εργοθεραπευτική Επιστήμη μέσα από τα μάτια των φοιτητών» του Tμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το γεγονός αυτό καθώς και το ηχηρό επιστημονικό παρόν που έδωσαν οι φοιτητές ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες των μελών της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας και της Προέδρου του Τμήματος, καθηγήτριας Χριστίνας Ουζούνης.

Η ημερίδα στόχευε στην ανάδειξη της επιστημονικής ταυτότητας των φοιτητών της Εργοθεραπείας, στην προώθηση της γνώσης της επιστήμης της Εργοθεραπείας, στη διάχυση της πληροφορίας και στην επικοινωνία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου, με πρωταρχικό μέλημα την ανάδειξη επικαιροποιημένης επιστημονικής γνώσης. Οι θεματικές ενότητες της ημερίδα αφορούσαν επιστημονικά πεδία εξακτίνωσης της επιστήμης της Εργοθεραπείας, όπως την εφαρμογή σύγχρονων εργοθεραπευτικών προσεγγίσεων, τη διαχείριση των νέων προκλήσεων, την ανθρωποκεντρική πρακτική στο επάγγελμα του εργοθεραπευτή και τις εργοθεραπευτικές προσεγγίσεις στην οξεία, υποξεία και χρόνια φάση σε άτομα όλου του ηλικιακού φάσματος μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις. Εκτός από τις ακαδημαϊκές συνεδρίες, το πρόγραμμα περιελάμβανε συζητήσεις σε πάνελ και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φοιτητών. Οι εργασίες της Ημερίδας στόχευαν, μεταξύ άλλων, στην προώθηση της εξωστρέφειας του Τμήματος Εργοθεραπείας, μέσα από την ανάδειξη της συνεργασίας του με το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο είχε παράλληλα εκπροσώπηση τόσο σε ακαδημαϊκό όσο σε φοιτητικό επίπεδο.


Οι Φοιτητές και οι Φοιτήτριες, που πολλοί από αυτούς παράλληλα προσφέρθηκαν να είναι οι Εθελοντές και Εθελόντριες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους συνέβαλαν στην οργάνωση, καθοδηγώντας και εξυπηρετώντας το ακροατήριο, και υποστήριξαν την Ημερίδα μέσα σε ένα θερμό ακαδημαϊκό κλίμα, μετουσιώνοντας την 1η Φοιτητική επιστημονική ημερίδα σε θερμοκοιτίδα ιδεών, επικοινωνίας, εξωστρέφειας και νεωτερισμών. Η λήξη της Ημερίδας, σηματοδοτήθηκε από την απονομή βραβείων σε διακεκριμένες ομιλίες των φοιτητών, με στόχο την ενίσχυση και επιβράβευση της επιστημονικής τους προσπάθειας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr