Τηλεδιάσκεψη πτυχιούχων ΤΕΙ Αθήνας & ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ με ΠΑΣΟΚ για την αντιστοίχιση των πτυχίων τους

Τηλεδιάσκεψη πτυχιούχων ΤΕΙ Αθήνας & ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ με ΠΑΣΟΚ για την αντιστοίχιση των πτυχίων τους

Την Τετάρτη, 29/3/23 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με θέμα την αντιστοίχιση/εξομοίωση των πτυχίων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. με τα πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών, ανάμεσα στο Σύλλογο Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., σε άλλους φορείς,  στον γραμματέα του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ Νίκο Τσούλια και στην τομεάρχη παιδείας του ΠΑΣΟΚ κα Χαρά Κεφαλίδου.

Συνοπτικά, η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι το θέμα έχει πολύπλοκη λύση, μιας και η "πανεπιστημιοποίηση" των Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) έγινε βιαστικά, πρόχειρα, εν μια νυκτί και χωρίς μελέτη. Πρόκειται για θέση που έχει ήδη εκφράσει κατά το παρελθόν τόσο η κα Κεφαλίδου σε παρόμοια τηλεδιάσκεψη όσο και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Κατά την κυρία Κεφαλίδου, δεν είναι εύκολο να βρεθούν τα σημεία εκείνα που θα οδηγήσουν σε μια λυσιτελή διευθέτηση του ζητήματος, χωρίς να αδικηθούν κάποιοι. Παρά ταύτα, αναγνωρίζεται και από την ίδια το πρόβλημα και η αδικία που συντελείται εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αποφοίτων. Στο πλαίσιο αυτό έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς μια πρώτη επεξεργασία του ζητήματος σε επίπεδο Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και υπάρχει ήδη μια πρόταση-πρόπλασμα, η οποία όμως δεν έχει αποσταλεί ακόμα επίσημα στο κόμμα και ως εκ τούτου δεν δύναται να κοινοποιηθεί άμεσα.

Η ανταπάντηση του Συλλόγου Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. ήταν ότι αφενός, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο θεσμοθετήθηκαν κατά το παρελθόν αντίστοιχες διαδικασίες για όλες τις αναδιοργανώσεις ή μετεξελίξεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ανεξαρτήτου βαθμίδας και αφετέρου, έχουν ήδη κατατεθεί, πολλάκις, ολιστικές και μελετημένες προτάσεις για το ζήτημα τόσο από δεκάδες φορείς όσο και από κόμματα της Βουλής. Μάλιστα, η δημοφιλέστερη αυτών, που είναι η πρόταση του Συλλόγου Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας μελέτης από εμπειρογνώμονες και νομικούς, έχει συνυπογραφεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της από όλους τους κοσμήτορες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και έχει υιοθετηθεί ή συνυπογραφεί από πολλούς συλλόγους και φορείς. Ως εκ τούτου η απάντηση που δίνεται από τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ θεωρούμε πως έχει πολιτικό και διπλωματικό έρεισμα και όχι ακαδημαϊκό και νομικό ως όφειλε!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.    


Επιπλέον ο Σύλλογος αποφοίτων ενημερώνει:

«Τους αποφοίτους των Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (T.E.I.), πως η υπ’ αριθ. 606/22-03-2023 επίκαιρη ερώτηση, η οποία κατατέθηκε από την ανεξάρτητη Βουλευτή κα Αδαμοπούλου Αγγελική, δεν θα απαντηθεί τη Δευτέρα 03/04/2023 από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο Άγγελο, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω ανάκλησής της.

Κατόπιν επικοινωνίας με την κα Αδαμοπούλου η εν λόγω επίκαιρη ερώτηση θα κατατεθεί ως γραπτή ερώτηση από την ερχόμενη εβδομάδα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr