Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν παράνομη κατάληψη στη Χίο

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουν παράνομη κατάληψη στη Χίο

Με Δελτίο Τύπου και Επιστολή προς τον Πρύτανη και τους τέσσερις Προέδρους των τμημάτων της Ακαδημαϊκής μονάδας της Χίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Χίου, όπου ζητούν την άμεση επανέναρξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Από το πρωί της Τετάρτης 28/02 πραγματοποιείται κατάληψη στο Μιχάλειο Κτίριο, όπου αποφάσισε ο Σύλλογος Εστιών Χίου. Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει η καταγγελία όπου υπάρχει και η καταδίκη από τους φοιτητικούς συλλόγους όπου ζητούν την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του πανεπιστημίου καθώς κανένας αρμοδίως σύλλογος δεν αποφάσισε κάτι τέτοιο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων της Ακαδημαϊκής Μονάδας της Χίου:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, μετά από κοινή διασυλλογική απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Τ.Δ.Ε. , Τ.Ν.Ε.Υ. , Τ.Ο.ΔΙ.Τ. & Τ.Μ.Ο.Δ. θα ήθελε να σας ενημερώσει πως με αφορμή την σημερινή κατάληψη του χώρου της ακαδημαϊκής μονάδας του νησιού μας, αιτήθηκε με επιστολή προς τον Πρύτανη του Παν. Αιγαίου: Δρ. Δημήτριο Παπαγεωργίου και τους Προέδρους των τμημάτων μας Δρ. Μιχάλη Μπεκιάρη, Δρ. Σεραφείμ Κάπρο, Δρ. Μαρία Ντουμή & Δρ. Αναστασία Κωνσταντέλου

ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ σε περίπτωση συνέχισης της κατάληψης πέραν της σημερινής ημέρας (28/02/2024).

Όλοι μας θρηνούμε την απώλεια των 57 ανθρώπων στα Τέμπη και κατανοούμε την ανάγκη έκφρασης του πόνου αυτού. Παρόλα αυτά η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου μας αποτελεί ιερό λειτούργημα και δεν δύναται να διακοπεί διακινδυνεύοντας την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου ή την πραγματοποίηση της εαρινής μας εξεταστικής περιόδου.

Η κατάληψη η οποία επιβλήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου από τον Σύλλογο Φοιτητικών Εστιών Χίου κρίνεται έκνομη καθώς ο Σ.Φ.Ε.Χ. δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί της λειτουργίας των τμημάτων μας ενώ ουδέποτε πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του τμήματος Ναυτιλίας στην οποία υπερψηφίστηκε Κατάληψη.

Τα Δ.Σ.»

Η επιστολή που στάλθηκε στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου:

«Αξιότιμε Πρύτανη,
Αξιότιμοι Πρόεδροι,

Με αφορμή την σημερινή κατάληψη στην ακαδημαϊκή μονάδα της Χίου και μετά από κοινή απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων των τεσσάρων τμημάτων του νησιού μας σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή/αίτηση.

Με απόλυτο σεβασμό προς τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, οι Σύλλογοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη έκφρασης συμπαράστασης προς αυτά.
Πάραυτα, η κατάληψη η οποία επιβλήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου από τον Σύλλογο Φοιτητικών Εστιών Χίου κρίνεται έκνομη καθώς ο προαναφερόμενος σύλλογος δεν έχει καμία δικαιοδοσία επί της λειτουργίας των τμημάτων μας.
Επιπροσθέτως το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ε.Χ. έχει αποδείξει πως ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την τήρηση του καταστατικού του, την τήρηση πρακτικών ή γενικότερα την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου και του πρωταρχικού του σκοπού που είναι η καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες.

Ως εκ τούτου, οι σύλλογοι των τμημάτων της Χίου αιτούμαστε σε περίπτωση συνέχισης της κατάληψης πέραν της σημερινής ημέρας (28/02/2024) και προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος διακοπής της ομαλής λειτουργίας των τμημάτων μας και της πραγματοποίησης μαθημάτων και εκδηλώσεων ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Με εκτίμηση,
Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων των τμημάτων: Τ.Δ.Ε. , Τ.Ν.Ε.Υ. , Τ.Ο.ΔΙ.Τ. , Τ.Μ.Ο.Δ.
Δημητριάδης Αθανάσιος
Παπαδημητρίου Ηλίας
Βενετός Αντώνιος
Κίτσος Χρήστος»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr