Φοιτητές του Τμήματος ΤΜΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητούν να βρεθεί λύση για το πρόβλημα της σχολής τους

Φοιτητές του Τμήματος ΤΜΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου δυναμώνουν τη φωνή τους

Καταγγελίες Φοιτητών: Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου μοιράζεται στα «Φοιτητικά Νέα» ένα πρόβλημα που επικρατεί στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών της Ρόδου και επηρεάζει τις σπουδές των φοιτητών του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:


«Ως γνωστόν, κάθε πανεπιστήμιο και τμήμα έχει τα δικά του προβλήματα, για τα οποία αναζητούνται άμεσα και λύσεις. Μέσω του συγκεκριμένου άρθρου θα ήθελα να γνωστοποιηθεί το δικό μας θέμα, του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έτσι ώστε να μαθευτεί, να συζητηθεί και να αναζητηθεί κάποια λύση για το πρόβλημα της σχολής μας.

Αρχικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το τμήμα μας έχει ως βάση τις χώρες της Μεσογείου και, φυσικά, δρα σχετιζόμενη με αυτές. Πιο συγκεκριμένα, μέλος των μαθημάτων που συμπεριλαμβάνει το ΤΜΣ αποτελούν και οι ξένες γλώσσες, οι οποίες είναι: Αραβικά, Τουρκικά και Εβραϊκά. Δυστυχώς, όπως όλοι οι φοιτητές του τμήματός μας γνωρίζουμε, τα Εβραϊκά δεν διδάσκονται τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης καθηγητών της γλώσσας.

Στην φετινή χρονιά, όμως, δεν διδάσκονται ούτε τα τουρκικά! Λόγω του νέου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος δηλώνει ότι για καθηγητές ξένων γλωσσών είναι απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν και πτυχίο διδακτορικού ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα να διδάξουν, το τμήμα μας κινδυνεύει να στερηθεί ακόμη μια γλώσσα της Μεσογείου. Το παρόν θέμα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τους φοιτητές του ΤΜΣ, πόσο μάλλον για τεταρτοετής φοιτητές, οι οποίοι παραμένουν πίσω στο πτυχίο τους λόγω της έλλειψης καθηγητών της τουρκικής γλώσσας στη φετινή χρονιά.

Συνοψίζοντας, θέλουμε ως φοιτητές/τριες να υψωθεί και να ακουστεί η φωνή μας, έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες μας. Αναζητάμε και προσπαθούμε όλοι και όλες να εντοπιστεί μια άμεση λύση. Το τμήμα μας κινδυνεύει, και όντας φοιτητές/τριες του, δεν θα το επιτρέψουμε!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr