Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιφιγένεια Μποτουροπούλου / Συγκινούν τα λόγια φίλων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών η Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Ιφιγένεια Μποτουροπούλου

Η Ιφιγένεια Μποτουροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος της Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συγκινούν οι αναρτήσεις φίλων της Ιφιγένειας! Μία από αυτές, συμμαθήτρια της Ιφιγένειας, αναφέρει: «Αυτό το γλυκό κορίτσι...αυτή η γλυκιά κυρία είναι η Ιφιγένεια Μποτουροπούλου, η δική μας Νένια που σήμερα αποφάσισε να φύγει, να ξεκουραστεί. Τώρα θα έχει βρει και τις άλλες συμμαθήτριες και φίλες και να δεις που η Φώφη τους λέει ανέκδοτα. Η κηδεία της αγαπημένης Νένιας θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 12:00 στο κοιμητήριο του Βύρωνα».

Έφυγε από τη ζωή η Ομότιμη Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ Ιφιγένεια Μποτουροπούλου

Τα πεδία των ερευνών της Ιφιγένειας ήταν οι διαπολιτισμικές σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και η κίνηση των ιδεών σε ζητήματα Ιστορίας και Τέχνης. Είχε συγγράψει πλήθος επιστημονικών μελετών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και βιβλία. Από το 2014 συμμετείχε στο πρόγραμμα του Centre National de la Recherche Scientifique της Γαλλίας «Institut des Textes et Manuscrits (ITEM) – Groupe Renan» για τη μεταγραφή και ψηφιοποίηση του συνόλου των χειρογράφων του Ernest Renan που φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Το δεύτερο πεδίο ενδιαφέροντός της ήταν η μετάφραση, ο κατεξοχήν φορέας πολιτισμού, κλασικής και σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας και όχι μόνο (E. Zola, P. Loti, G. Bernanos, J. Gracq, M. Eliade, Guy Saunier, D. Decoin, E. Renan, A. Green κ.α.).


Ιφιγένεια Μποτουροπούλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr