Απώλεια του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Γρηγορίου Κωσταρά)

Απώλεια του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Γρηγορίου Κωσταρά)

H Kοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την εκδημία του αγαπητού συναδέλφου Γρηγορίου Κωσταρά, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Ο Γρηγόριος Κωσταράς υπηρέτησε τη Σχολή μας με μεγάλη αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης επί πολλά έτη, ενώ το ερευνητικό, συγγραφικό και μεταφραστικό του έργο υπήρξε ιδιαίτερα εκτεταμένο και πολυσήμαντο. Ήταν εκλεγμένο μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών με ευρεία συμμετοχή σε διεθνείς εκπροσωπήσεις.


Αγαπητός συνάδελφος και φωτισμένος δάσκαλος, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του Τμήματος ΦΠΨ και του Τμήματος Φιλοσοφίας.

Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Καθηγητής Γ. Κωσταράς. Σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Αργότερα, αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη επιμελητής του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ύστερα εντεταλμένος υφηγητής και επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας,  αναπληρωτής και, τέλος, τακτικός καθηγητής.Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλατεία Κεφαλαρίου Κηφισιάς. Η ταφή θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Κηφισιάς (οδός Αγ. Τρύφωνος). Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr