ΦΕΠΑ: Οι διαμαρτυρίες των φοιτητών πέτυχαν την παραμονή του πλημμυροπαθή φοιτητή στην Εστία

Οι διαμαρτυρίες των φοιτητών πέτυχαν την παραμονή του πλημμυροπαθή φοιτητή στην Εστία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την παραμονή του πλημμυροπαθή φοιτητή στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), για όσο χρειαστεί και μετά την κατάθεση του αιτήματος ορκωμοσίας, πέτυχαν ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής και ο Σύλλογος Οικοτρόφων της ΦΕΠΑ, μετά απο σειρά παρεμβάσεων.


Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Τα καταφέραμε!

Μετά από τις ταυτόχρονες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μέχρι και στον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας του ΕΚΠΑ, του ΦΣ Φιλοσοφικής και του ΣΟ ΦΕΠΑ, πετύχαμε να αποσπάσουμε δέσμευση από την διοίκηση της εστίας πως ο συνάδελφός μας θα μπορέσει να καταθέσει αίτηση ορκωμοσίας και ότι ταυτόχρονα θα παραμείνει στην εστία για όσο χρειάζεται.

Αυτή είναι η δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα!

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη, δίνουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων τη Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε:

  • Άμεση εισδοχή όλων των πληγέντων φοιτητών στη ΦΕΠΑ
  • Αξιοποίηση ξενοδοχείων για να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ποιοτική στέγαση όλων των φοιτητών.
  • Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των πληγέντων».

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την έξωση πλημμυροπαθή φοιτητή από το δωμάτιό του στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ), από τη διοίκηση του ΕΚΠΑ και της ΦΕΠΑ, καταγγέλλουν ο Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ και ο Σύλλογος Οικότροφων της εστίας.

Όπως αναφέρουν, η διοίκηση του ΕΚΠΑ και της ΦΕΠΑ δεν επιτρέπουν σε πλημμυροπαθή φοιτητή, τελειόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας να παραλάβει το πτυχίο του, αν δεν φύγει άμεσα από την εστία!

Μάλιστα, χωρίς ίχνος ντροπής, η διοίκηση της ΦΕΠΑ έδωσε εκβιαστική διορία μέχρι 15/9 στον φοιτητή για να εκκενώσει το δωμάτιό του, παρότι γνωρίζουν ότι το σπίτι του έχει πλημμυρίσει και άρα θα μείνει στον δρόμο!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν άμεσα σε κινητοποιήσεις στην γραμματεία και τους υπεύθυνους της ΦΕΠΑ, στην πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και στην Κοσμητεία της Φιλοσοφικής απαιτώντας:

• Να επιτραπεί στον φοιτητή να καταθέσει αίτηση ορκωμοσίας και να παραμείνει στην εστία για όσο χρειάζεται.

• Άμεση εισδοχή όλων των πληγέντων φοιτητών στη ΦΕΠΑ και αξιοποίηση ξενοδοχείων για να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ποιοτική στέγαση όλων των φοιτητών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr