ΕΚΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΕΦΑΑ

ΕΚΠΑ: Νέες εγκαταστάσεις για τη ΣΕΦΑΑ

Προχωρούν οι απαραίτητες ενέργειες για τις νέες εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ).

Μετά την ολοκλήρωση της ανάθεσης προκαταρτικής μελέτης, σύμφωνα με όσα είχαν δεσμευθεί οι Πρυτανικές Αρχές, εισέρχεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης ένα εμβληματικό έργο για μια Σχολή με σημαντική ιστορία, πολύτιμη προσφορά και διακριτό στίγμα: τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ).


Με την από 24 Οκτωβρίου 2022 απόφασή του, το Πρυτανικό Συμβούλιο, σε συνέχεια της από 18 Νοεμβρίου 2022 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ), ενέκρινε ομόφωνα την μετεγκατάσταση της Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, κατόπιν γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου, αποφάσισε στις 12.12.2022 τη χωροθέτηση των νέων εγκαταστάσεων της ΣΕΦΑΑ σε συγκεκριμένους χώρους εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, στους οποίους επιτρέπεται η ανέγερση νέων κτηρίων για χρήσεις εκπαίδευσης, έρευνας και διοίκησης.

Ακολούθως, το Πρυτανικό Συμβούλιο στην από 06.02.2023 συνεδρίασή του ενέκρινε δαπάνη 37.200 Ευρώ, από τα περιουσιακά ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΚΕ, προκειμένου να ανατεθεί η εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης χωροθέτησης. Οι προδιαγραφές της μελέτης εγκρίθηκαν στις 28.03.2023 από το Τεχνικό Συμβούλιο του ΕΚΠΑ.

Τα προς ανέγερση σύγχρονα κτήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο επιφάνειας 1.310 στρεμμάτων. Με την εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης θα πραγματοποιηθεί η τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση των επιλεγμένων ειδικών κατασκευών της Αρχιτεκτονικής, Στατικής και Η/Μ μελέτης με στόχο την επίτευξη του ελάχιστου δυνατού ενεργειακού αποτυπώματος των νέων εγκαταστάσεων.

Η εκπόνηση της προκαταρτικής μελέτης έχει χρονοδιάγραμμα 3 μηνών και μετά την παράδοσή της το ΕΚΠΑ θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την δημοπράτηση της κατασκευής του έργου με την πλέον σύντομη μέθοδο της μελέτης-κατασκευής.

Με το έργο αυτό, οι Πρυτανικές Αρχές, στοχεύουν σε νέα αναπτυξιακή πνοή για τη Σχολή, καθώς το κτηριακό πρόβλημα αποτελούσε πάγιο μέλημά της ― οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη Δάφνη ανεγέρθηκαν για την παλιά Γυμναστική Ακαδημία με πρόβλεψη να φιλοξενούν πολύ λιγότερους φοιτητές και φοιτήτριες!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr