40°C και δεν υπάρχει κλιματισμός στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ / Διαμαρτυρία εργαζομένων και στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής

40°C και δεν υπάρχει κλιματισμός στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ / Διαμαρτυρία εργαζομένων και στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής

Τι αναφέρει φοιτήτρια που διαμένει στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ σε κείμενο που απέστειλε στα «Φοιτητικά Νέα»:

«Σας αποστέλλω αυτό το κείμενο για να ενημερώσω για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε οι φοιτητές που διαμένουμε στις εστίες του ΕΚΠΑ και πόσο στο έλεος του Θεού μας έχουν αφήσει.


Είναι πλέον μέσα Ιουλίου ο καύσωνας χτυπάει κόκκινο οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν τους 40°C και τα δωμάτια μας πλέον είναι μη κατοικήσιμα. Θέλουμε αυτό το θέμα να δει το φως της δημοσιότητας για να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Διαμαρτυρία διοικητικού προσωπικού για τον μη κλιματισμό

Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες το προσωπικό της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και οι λίγοι πλέον αναγνώστες βγήκαν στο προαύλιο για να διαμαρτυρηθούν αφού οι συνθήκες μέσα στο κτήριο δεν είναι υποφερτές με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Με αποφάσεις των συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού και μελών ΕΤΕΠ του ΕΚΠΑ έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας για την Πέμπτη 6/7 και ώρα 10-12 για να γίνει διαμαρτυρία λόγω των αντίξοων συνθηκών εργασίας από την έλλειψη κλιματισμού! Επειδή οι βιβλιοθήκες παραμένουν ανοικτές μεγάλο διάστημα των θερινών μηνών αλλά και των χειμερινών διακοπών, για να εξυπηρετήσουν φοιτητές και ερευνητές, παρακαλούμε να γίνει σεβαστό το αίτημά μας για την μόνιμη εξασφάλιση υγιεινών και ασφαλών συνθηκών στα κτήριά τους!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr