ΕΚΠΑ: Ανέγερση νέου κτηρίου του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΦΩΤΟ)

Ανέγερση νέου κτηρίου του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΚΠΑ

Προχωρούν γοργά οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτηρίου του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στην Πανεπιστημιούπολη. Οι Πρυτανικές Αρχές, σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Σχολής, το Τμήμα και την Τεχνική Υπηρεσία, υλοποιούν ένα έργο πνοής για ένα από τα σχετικά νέα αλλά δυναμικά Τμήματα του ΕΚΠΑ. Το νέο κτήριο θα προσφέρει σύγχρονες υποδομές, σύμφωνα με τις ανάγκες του Τμήματος.

Η μελέτη και η δημοπράτηση του έργου «Ανέγερση νέου κτηρίου Ι.Φ.Ε. στην Πανεπιστημιούπολη», εγκρίθηκαν με την από 30/8/2018 απόφαση της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου. Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 2.300.000€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) και  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Hellenic Universities I). H Σύμβαση υπεγράφη την 21/1/2021 και το αντικείμενο της θα ολοκληρωθεί εντός 450 ημερών από την υπογραφή αυτής.


Το κτήριο το οποίο κατασκευάζεται στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και έναν όροφο. Οι  εργασίες κατασκευής του κτηρίου εκτελούνται καθημερινώς, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του κτηρίου και προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων καθώς επίσης και οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Όλες οι εγκαταστάσεις έχουν προβλεφθεί για συνεχή ετήσια λειτουργία και πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για ένα σύγχρονο κτήριο.

Οι Πρυτανικές Αρχές έχουν εκπονήσει και η Σύγκλητος έχει εγκρίνει το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Ιδρύματος, όπου μεταξύ των στρατηγικών εργαλείων που προβλέπονται είναι αφενός η συντήρηση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών κτηριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, και αφετέρου η ανέγερση ή αγορά νέων εγκαταστάσεων για τη στέγαση Τμημάτων και υπηρεσιών, νέων ή παλαιών, καθώς και την κάλυψη νέων αναγκών τους. Το σχέδιο αυτό υλοποιείται γοργά πλέον από τις Πρυτανικές Αρχές σε συνεργασία με τις Σχολές και τα Τμήματα και πάντα με το έργο και την επίβλεψη της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr