Παιδαγωγικό Αθήνας: Απόφαση για διήμερη κατάληψη

Παιδαγωγικό Αθήνας: Απόφαση για διήμερη κατάληψη

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του ΕΚΠΑ σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε την Τρίτη 26/11 ο φοιτητικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 28/11 και την Παρασκευή 29/11.


Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Συγκρότηση επιτροπής υλοποίησης της απόφασης της γενικής συνέλευσης.
  • Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 28/11 και συμμετοχή στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 12:00 μμ στα Προπύλαια με πανό τον Φοιτητικού μας Συλλόγου. Θα υπάρχει πανό των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας. Καλούμε σε συντονισμό όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας που βρίσκονται σε αγωνιστικό σχεδιασμό, μετά το φοιτητικό συλλαλητήριο στις 28/11.
  • Μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στη σύνοδο πρυτάνεων στις 29/11 μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους με κλειστή σχολή.
  • Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό 30/11 στα Προπύλαια στις 10.30 πμ μαζί με το λαό, τα εργατικά σωματεία και τις ομοσπονδίες ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!
  • Συμμετέχουμε στο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5/12 από κοινού με τους εκπαιδευτικούς και τα Σωματεία τους, κόντρα στο νομo-πλαίσιο της κυβέρνησης και την καταστολή, μπροστά στην επέτειο δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλον από το αστικό κράτος, σπjρίζουμε την κινητοποίηση και τα αιτήματα της στο Υπουργείο Εργασίας από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
  • Συγκροτούμε επιτροπή μετεγγραφέντων με σκοπό το συντονισμό της δράσης των φοιτητών το επόμενο διάσημα ώστε να γίνουν όλοι οι φοιτητές δεκτοί και να μη χάσει κανένας το εξάμηνο τον. 
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων και ενημερώσεων από τους εκπαιδευτικούς για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο μας.
  • Κινητοποίηση του συλλόγου μας στην συνεδρίαση της συγκλήτου στις 3/12 μαζί με τους άλλους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας για το ζήτημα των εστιών.
  • Κινητοποίηση στην επόμενη γενική συνέλευση των καθηγητών για να θέσουμε τα προβλήματα μας.
  • Συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης για τούς πρόσφυγες, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, να δημιουργήσει κάλεσμα για τους φοιτητές και να φτιάξει χώρο που θα συλλέγονται. Καταδικάζουμε την καταστολή των προσφύγων και το διεθνές κυνήγι των προσφύγων καθώς και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hοt-spot. Καταγγέλουμε την συμφωνία ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ που αναγκάζει σε διπλό εγκλωβισμό τους πρόσφυγες, τα αιματοβαμένα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των προσφύγων και απαιτούμε άμεση χορήγηση ασύλου στις χώρες προορισμού τους, άμεσο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών τους σε στέγαση, ιατροφαρμακενπκή περίθαλψη, σίτιση κλπ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr