Οι Καθηγητές του Παντείου προχωρούν σε δεκαήμερη απεργία και αποχή από την διαδικτυακή εξεταστική!

Οι Καθηγητές του Παντείου προχωρούν σε δεκαήμερη απεργία και αποχή από την διαδικτυακή εξεταστική!

Οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να υιοθετήσουν την πρόταση του Δ.Σ. του συλλόγου τους για επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τμήματα που διεξάγουν διαδικτυακές εξετάσεις και συγκεκριμένα να κηρύξει α) τριήμερη απεργία στις 17, 19 και 20 Φεβρουαρίου (Σάββατο, Δευτέρα, Τρίτη) και β) εκ νέου τριήμερη απεργία στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) στηρίζοντας "τον αγώνα των φοιτητών για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο".

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Παντείου, καταγράφηκε όπως τονίζουν, "μια ισχυρή και ενοποιημένη αντίδραση απέναντι στις προτάσεις της κυβέρνησης, που απειλούν τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα των πανεπιστημίων". Με τη συμμετοχή 71 μελών του Συλλόγου, η Γενική Συνέλευση εξέφρασε "την αποφασιστικότητά της να αντιταχθεί σθεναρά σε προτάσεις που θεωρεί αντισυνταγματικές και απειλητικές για την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δημοκρατία".


Σε μια σειρά αποφάσεων, η Γενική Συνέλευση των Καθηγητών δηλώνει την αντίθεσή της στην "φαλκίδευση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων και την καταδίκη των πιέσεων που προκύπτουν από παράνομες παρεμβάσεις της κυβέρνησης". Επίσης, αποφάσισε για επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ προτρέπει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) να υιοθετήσει παρόμοιες δράσεις. Η Γενική Συνέλευση επίσης δεσμεύεται να προωθήσει ενημερωτικές εκστρατείες προς την κοινή γνώμη, ενώ στηρίζει τις αποφάσεις του φοιτητικού κινήματος. Με αυτές τις αποφάσεις, ο Σύλλογος ΔΕΠ Παντείου επιβεβαιώνει "τη σταθερή του δέσμευση για τη διαφύλαξη του δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα του πανεπιστημίου".

Ολόκληρη η Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου συνεδρίασε χθες Τρίτη 13/02/2024 με μαζική συμμετοχή 71 μελών του Συλλόγου και αποφάσισε ότι:

1. Εμμένει στην κατηγορηματική της αντίθεση στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ παραβιάζοντας απροκάλυπτα το άρθρο 16 του Συντάγματος.

2. Διατυπώνει την κάθετη αντίθεσή της στην φαλκίδευση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων και στην παράνομη και αντισυνταγματική κυβερνητική παρέμβαση να επιβάλει κατά γενική ομολογία διαβλητές διαδικτυακές εξετάσεις και καταδικάζει μεθοδεύσεις και πιέσεις που αντιβαίνουν αφενός στην ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελευθερία της διδασκαλίας, αφετέρου ποινικοποιούν την διαμαρτυρία

3. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην απαξίωση του δημόσιου πανεπιστήμιου και ότι τάσσεται σθεναρά υπέρ της προάσπισης του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού χαρακτήρα του, σε συντονισμό με τους φοιτητικούς και άλλους συλλόγους.

4. Επιβεβαιώνει τη στάση της για κλιμάκωση των αγώνων με απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την απόσυρση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου.

5. Οργανώνει δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, της σχολικής κοινότητας, του γονεϊκού κινήματος και της κοινής γνώμης.

6. Διεκδικεί από την ΠΟΣΔΕΠ την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης των μελών της.

7. Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή στις συναντήσεις και κινητοποιήσεις του συντονισμού των Συλλόγων ΔΕΠ.

8. Περιφρουρεί το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία και στηρίζει τις αποφάσεις του φοιτητικού κινήματος.

9. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ να υιοθετήσει την πρόταση του ΔΣ για επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις για τα τμήματα που διεξάγουν εξετάσεις και συγκεκριμένα να κηρύξει α) τριήμερη απεργία στις 17, 19 και 20 Φεβρουαρίου (Σάββατο, Δευτέρα, Τρίτη) και β) εκ νέου τριήμερη απεργία στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) και εξουσιοδοτεί το ΔΣ να τις προκηρύξει.

Η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου με πρωτοβουλία του ΔΣ την Τρίτη 20/02 για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και δράσεων ενημέρωσης των πολιτών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr