Το θαύμα της φοιτήτριας του ΟΠΑ «Τζοάνας»

Το θαύμα της φοιτήτριας του ΟΠΑ «Τζοάνας»

Η απόφοιτος του ΟΠΑ πέτυχε τον σκοπό της, υπερβαίνοντας τα εμπόδια που της κληροδότησε η φύση. Το παράδειγμά της αγγίζει την ψυχή του Ομίλου γι’ αυτό, με χαρά συμβάλλαμε στο να πραγματοποιήσει ένα ακόμη όνειρο της: να μετακινείται ελεύθερα.

Το πρόγραμμά της ήταν αυτό οποιασδήποτε φοιτήτριας ελληνικού ΑΕΙ. Από το 2015-2016 που εισήχθη στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έως την αποφοίτησή της το 2020, η Τζοάνα Σολλάκου έκανε εκατοντάδες φορές το ίδιο δρομολόγιο, από το σπίτι της, στη Νίκαια, έως τη σχολή. Χρειαζόταν να «αλλάζει» 3 μέσα μεταφοράς στο «πήγαινε» και άλλα τόσα στην επιστροφή. Είχε «μάθε» κάθε βαγόνι και κάθε λεωφορείο, σαν να ήταν ένα ακόμη μάθημα από αυτά που έπρεπε να περάσει. Μόνο που αυτό το μάθημα ήταν δύσβατο. Κυριολεκτικά. 


Γιατί η 27χρονη σήμερα Τζοάνα δεν ήταν μια «οποιαδήποτε» φοιτήτρια, έστω και αν η ίδια έτσι θα προτιμούσε να την βλέπουν. Με εκ γενετής δυσκινητική εγκεφαλική παράλυση (σπαστική τετραπληγία) και συνολικό ποσοστό αναπηρίας 85%, παρουσιάζει δυσκολίες στην αδρή και λεπτή κινητικότητα. Η Τζοάνα, ωστόσο, μπορεί να επικοινωνήσει και έχει φυσιολογική νοημοσύνη.

Σε όλες αυτές τις διαδρομές προς και από τη σχολή, όλα αυτά τα χρόνια, η Τζοάνα είχε κοντά της τη μητέρα της. Άοκνα εκείνη συνόδευε τη φοιτήτρια στα μαθήματα, τα οποία ηχογραφούσε ώστε να μπορεί η Τζοάνα να ανατρέχει σε αυτά κάθε φορά που χρειαζόταν. Ταυτόχρονα, η μητέρα κρατούσε σημειώσεις με μεγάλα γράμματα, ώστε να είναι ευανάγνωστα στην κόρη της. Η Τζοάνα μελετούσε και προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις ακούγοντας τις ηχογραφήσεις και διαβάζοντας τις σημειώσεις της μητέρας της. «Έδινε» τα μαθήματα προφορικά, χωρίς τη συνοδεία άλλου. Και κατάφερε να πάρει το πτυχίο της στην τετραετία!

Η ιστορία της Τζοάνας αποτελεί έμπνευση για κάθε άνθρωπο, για κάθε άτομο, με ή χωρίς κινητικά προβλήματα, που θέλει να προχωρήσει στη ζωή του, να εξελιχθεί σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Ενέπνευσε και όλους στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, όταν πληροφορήθηκαν όπως αναφέρει ο Όμιλος συγκεκριμένα: «για τα επιτεύγματά της, μέσα από τη συνεργασία μας με το γραφείο διασύνδεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

»Υπάρχουμε ακριβώς γι’ αυτό, άλλωστε: για να προσφέρουμε την επιλογή σε όσες και όσους μετακινούνται από ένα μέρος σε ένα άλλο, από μια κατάσταση σε άλλη, από έναν τρόπο ζωής σε έναν άλλο. Σε όσες και όσους προχωράνε, εξελίσσονται, ξεπερνούν τον εαυτό τους και ανακαλύπτουν, συχνά έκπληκτοι, τις δικές τους ξεχωριστές πτυχές και ικανότητες.

Η ιστορία της Τζοάνας αγγίζει την ψυχή του Ομίλου μας. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που συμβάλαμε στο να πραγματοποιήσει ένα ακόμη όνειρό της, όπως μας το μετέφεραν οι καθηγητές της: να αποκτήσει το δικό της αυτοκίνητο, ώστε να μετακινείται ελεύθερα με την οικογένειά της.

Η Τζοάνα δεν οδηγεί η ίδια το αυτοκίνητο που της παραχωρήσαμε από τον στόλο της εταιρείας του Ομίλου μας SIXT. Το παράδειγμά της, όμως, οδηγεί όλες και όλους εμάς προς τη μοναδική κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει: αυτόν της κίνησης, που οδηγεί στη μεταμόρφωση και σε ένα θαύμα της φύσης, όπως αυτό που στην πραγματικότητα είναι η Τζοάνα...»

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr