Φοιτητική Στέγη στη Ζάκυνθο / Λύσεις με δωρεάν στέγαση από το Δήμο

Φοιτητική Στέγη στη Ζάκυνθο / Λύσεις με δωρεάν στέγαση από το Δήμο

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτελεί η ανακοίνωση του Δήμου Ζακυνθίων περί παραχώρησης δωματίων στο παλιό οικοτροφείο για τη δωρεάν στέγαση φοιτητών και φοιτητριών που σπουδάζουν στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ούτως ώστε η επιλογή των δικαιούχων δωρεάν στέγασης να πραγματοποιηθεί εγκαίρως, πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου, βάσει του ισχύοντος ιδρυματικού κανονισμού στέγασης.


To ζήτημα της εύρεσης φοιτητικής στέγης στην περιφέρεια - ιδιαίτερα την νησιωτική - αποτελεί ένα μείζον θέμα, που τον τελευταίο καιρό έχει αναδειχθεί εμφατικά από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως ένας εκ των βασικών παραγόντων καθυστέρησης ή και εγκατάλειψης των σπουδών, και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Απώτερος στόχος αυτής της προσπάθειας ήταν και είναι η αύξηση της προσφοράς εναλλακτικών λύσεων στέγης, εντός ενός πλαισίου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες της μέσης οικογένειας και που ταυτόχρονα να μπορεί να βοηθήσει οικονομικά αδύνατους και κοινωνικά ευάλωτους φοιτητές και φοιτήτριες να πραγματοποιήσουν το όνειρο των σπουδών τους σε ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, όπως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η διοίκηση του Ιονίου Πανεπιστημίου ευχαριστεί θερμά τη Δημοτική Αρχή της Ζακύνθου για αυτή την πρωτοβουλία - αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου και πολυήμερων τεχνικών συζητήσεων - η οποία στηρίζει εμπράκτως το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συμμετέχοντας στην αναπτυξιακή του ακαδημαϊκή πορεία. Συμβάλλει δε καθοριστικά στη διάθεση δωρεάν στέγης μεταβατικά, μέχρι την ανέγερση φοιτητικής εστίας στην πόλη της Ζακύνθου.

Με την εξέλιξη αυτή και σε συνδυασμό με την αυξημένη πρόβλεψη δικαιούχων δωρεάν σίτισης, η οποία εκτιμάται ότι θα καλύψει όλες τις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φοιτητών και φοιτητριών στην πόλη της Ζακύνθου, δημιουργείται ένα περιβάλλον φοιτητικής μέριμνας ελκυστικό με ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια.

Παράλληλα όμως, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, η οποία συνειδητοποιώντας την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος της εύρεσης φοιτητικής στέγης, τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί στη διάθεση αριθμού δωματίων, ικανού να καλύψει την ζήτηση στην πόλη, μέσω της πλατφόρμας e-ενοικιάζεται (https://sites.ionio.gr/e-rent/) την οποία μπορούν να συμβουλεύονται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και φοιτήτριες κατά την αναζήτησή τους.

Πρυτανεία
Ιονίου Πανεπιστημίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr