Συνάντηση προέδρου Συλλόγου Αποφοίτων & Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης με τον Νίκο Ανδρουλάκη / Ενημέρωση για την αντιστοίχιση, εξομοίωση των Πτυχίων των ΤΕΙ

Συνάντηση προέδρου Συλλόγου Αποφοίτων & Φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης με τον αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Νίκο Ανδρουλάκη

Χθες 09/04/2023, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ.Αλέξανδρος Μπριτζολάκη όπου ενημέρωσε τον αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή πτυχία των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Η συζήτηση κράτησε περίπου 2 λεπτά και έγινε μια σύντομη ενημέρωση του αρχηγού απ’ τον πρόεδρο του Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.), στην αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας για επίλυση του ζητήματος καθώς και στις πρόσφατες παρεμβάσεις που έκαναν οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε επίπεδο Κρήτης για το εν λόγω ζήτημα με χαρακτηριστικές ενέργειες αυτές των ερωτήσεων της κυρίας Βατσινά, Βουλευτή νομού Ηρακλείου και της κυρίας Σπυριδάκη, Βουλευτή νομού Λασιθίου που κατατέθηκαν προς τον Υπ.Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.Πιερρακάκη.


Κύριο ζήτημα που τέθηκε απ’ τον πρόεδρο του Συλλόγου ήταν να γίνει μια παρέμβαση απ’ τον ίδιο τον κ.Ανδρουλάκη, ως αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε επίπεδο ερώτησης στο Κοινοβούλιο έτσι ώστε να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση απ’ τον αρμόδιο Υπουργό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Σταύρο Τζεδάκη, Αντιπεριφερειάρχη τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών και θεμάτων Αγροδιατροφής καθώς και τον Γραμματέα νομαρχιακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ.Λάμπρο Αντωνόπουλο που μας έφεραν σε επικοινωνία με τον αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Ερώτηση Ε.Βατσινά Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ., νομού Ηρακλείου προς τον Υπ.Παιδείας για την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)

Στο πλαίσιο άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η κυρία Ελένη Βατσινά, Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ., νομού Ηρακλείου κατέθεσε στον κ.Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δύο ερωτήσεις με τα εξής θέματα:

  1. Ημ.Κατάθεσης: 27/3/24 – Αναγκαία η ενημέρωση για την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών.
  2. Ημ.Κατάθεσης: 07/4/24 – Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι, της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και ισότιμων σχολών.

Η εν λόγω αναφορές στάλθηκαν με αφορμή το δελτίο τύπου που στείλαμε ως Σύλλογος στις 26/03/2024 στην οποία αναφέραμε ξεκάθαρα την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για να ανακοινώσει μια ξεκάθαρη λύση εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για το ζήτημά της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) με τα τμήματα των νεών ακαδημαϊκών δομών.

Ακολουθούν οι σχετικές αναφορές που έστειλε η Βουλευτής προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. 

Το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις στο ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)

Το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) ανέδειξε σε ρεπορτάζ του Κρήτη TV ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ.Αλέξανδρος Μπριτζολάκης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στο προαναφερθέν ζήτημα που απασχολεί 400.000 πολίτες σε όλη την επικράτεια καθώς και στην αδράνεια που δείχνει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε μια επίλυση του ζητήματος.

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ το οποίο προβλήθηκε χθες 06/04 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη TV.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr