ΕΛΜΕΠΑ: Έναρξη ομάδων ενδυνάμωσης για φοιτητές / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΜΕΠΑ: Έναρξη ομάδων ενδυνάμωσης για φοιτητές / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ελληνικό Μεσογειακό ΠανεπιστήμιοΤο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ενημερώνει τη φοιτητική κοινότητα του Ιδρύματος για την έναρξη Ομάδων Ενδυνάμωσης κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2022-23. 

Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ στους χώρους του Τμήματος Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας (Κ24, ισόγειο), Ηράκλειο. 


Δήλωση συμμετοχής στο link (έως 10/02/2023)https://docs.google.com/forms/d/1WPbNaCu

Γραφείο Συμβουλευτικής & Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Διάφοροι προβληματισμοί μπορούν να οδηγήσουν ένα φοιτητή στο Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης του ΕΛΜΕΠΑ. Στη μεταβατική αυτή φάση ζωής προς την ενηλικίωση και την αυτονομία. από την οποία διέρχονται οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους ζωής, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με δυσκολίες προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις, με προβλήματα στις διαπροσωπικές και οικογενειακές τους σχέσεις. ή με ειδικότερα προσωπικά ζητήματα όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος, διατροφικές διαταραχές ή θέματα που σχετίζονται με την εικόνα του σώματος, διαχείριση πένθους, εξαρτήσεις κ.α. Κομβικής σημασίας για τους φοιτητές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αποτελεί η ενημέρωσή τους σχετικά με επιδόματα. παροχές, φορείς και κοινωνικά προγράμματα που είναι κατάλληλα για την κάλυψη των οικονομικών και κοινωνικών αναγκών των φοιτητών. Τέλος, οι φοιτητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, νευροαναπτυξιακές διαταραχές) ενδέχεται να χρειαστούν εξειδικευμένη υποστήριξη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η επιστημονική ομάδα της δομής, που αποτελείται από Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Επιστήμονες Ειδικής Αγωγής, προσφέρει την κατάλληλη συμβουλευτική και καθοδήγηση στα ψυχοκοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα των φοιτητών ώστε να ενσωματωθούν πλήρως και απρόσκοπτα εντός του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Παράλληλα, η δομή συνεργάζεται με φορείς σε όλη την Κρήτη, για παραπομπές όπου κρίνεται αναγκαίο.

Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν και διέπονται από αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας και ιατρικού απορρήτου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

• Ατομική συμβουλευτική για ζητήματα διαχείρισης άγχους. δυσκολίες προσαρμογής στη φοιτητική ζωή, δυσκολίες στις κοινωνικές και διαπροσωπικές σχέσεις. προσωπικά Θέματα, κ.α.

• Ομαδική συμβουλευτική. Κάθε κύκλος ομαδικών συναντήσεων ανακοινώνεται στην αρχή κάθε εξαμήνου (δίωρη διάρκεια/ 8-10 συναντήσεις).

• Τηλεσυμβουλευτική, στις περιπτώσεις που υγειονομικές ή έκτακτες συνθήκες ή αδυναμία μετακίνησης του φοιτητή εμποδίζουν την δια ζώσης συνάντηση.

ΠΡΟΛΗΨΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΛΜΕΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΕΛΜΕΠΑ: Έναρξη ομάδων ενδυνάμωσης / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η Σύγκλητος του ΕΛΜΕΠΑ μελετά το αίτημα αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων του πρώην ΤΕΙ Κρήτης

Συρίγος στη Βουλή: Δεν μπορεί να γίνει η ένταξη του Τμήματος ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr