ΕΑΠ: Αποτελέσματα εισαγωγής στο πρόγραμμα "Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια" (2023-2024)

ΕΑΠ: Αποτελέσματα εισαγωγής στο πρόγραμμα "Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια" (2023-2024)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Αποτελέσματα ελέγχου αιτήσεων υποψήφιων φοιτητριών/τών στο Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ελέγχου αιτήσεων για εισαγωγή στο Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, λόγω της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, πραγματοποιείται ανά αίτηση, μέσω ειδικής εφαρμογής.


Για να ενημερωθείτε για το αποτέλεσμα του ελέγχου της αίτησής σας πατήστε εδώ. Μπορείτε να δείτε το χαρακτηρισμό της αίτησής σας κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών, που δημιουργήσατε κατά την υποβολή της αίτησής σας. Σε περίπτωση απώλειας κωδικών ή οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σκοπός - Περιγραφή

Σκοπός του Ειδικού Προγράμματος Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας είναι οι απόφοιτοι των Π.Σ. της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών να αποκτήσουν τις απαραίτητες παιδαγωγικές και διδακτικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για να σχεδιάζουν και να υλοποιούν με επιτυχία εκπαιδευτικό έργο.

Πληροφορίες

Η επιτυχής παρακολούθηση των δύο (2) Θ.Ε. που προσφέρονται στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, θα οδηγήσει σε βεβαίωση που θα απονέμεται από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και με την οποία θα πιστοποιείται η απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Η μεμονωμένη ολοκλήρωση των Θ.Ε. οδηγεί ύστερα από αίτηση του/της ενδιαφερομένου/ης και με την προϋπόθεση επιτυχούς εξέτασης σε μία Θ.Ε., σε πιστοποιητικό παρακολούθησης Θ.Ε.. Για την απονομή του πιστοποιητικού παρακολούθησης πρέπει ο φοιτητής να δηλώνει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να ολοκληρώσει το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών ΠΔΕ στο οποίο φοιτά.

Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών: 30

Ελάχιστη διάρκεια φοίτησης: ένα (1) ακαδημαϊκό έτος

Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η ελληνική.

Προϋποθέσεις Εισαγωγής

Προσφερόμενες θέσεις για το χειμερινό εξάμηνο: 300*

Στο Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» (ΠΔΕ) γίνονται δεκτοί/ές:

(α1) Απόφοιτοι/ες του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΠΠΣ) «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (ΔΕΟ) του Ε.Α.Π που εισήχθησαν στο ΠΠΣ το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. 

(α2) Φοιτητές/ήτριες του ΠΠΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (ΔΕΟ) του Ε.Α.Π, που εισήχθησαν στο ΠΠΣ από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 έως και το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, υπό την προϋπόθεση ότι οι Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.) που υπολείπονται για τη λήψη του τίτλου σπουδών τους δεν υπερβαίνουν τα 60 ECTS.

Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος σπουδών είναι η ελληνική. Για την επιτυχή παρακολούθηση των Θ.Ε. απαιτείται, επιπλέον της γλώσσας διδασκαλίας, η γνώση της Αγγλικής σε επίπεδο Β2.

Η εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ, e-mail και διαδικτύου θα βοηθήσει σημαντικά στην παρακολούθηση του προγράμματος.

*Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας (α1) καταλαμβάνουν διακόσιες πενήντα (250) θέσεις, ενώ της κατηγορίας (α2) καταλαμβάνουν πενήντα (50) θέσεις.

Εάν οι προσφερόμενες θέσεις από τη μία κατηγορία υποψηφίων δεν καλυφθούν, υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν από επιλαχόντες/ούσες υποψήφιους/ες της άλλης κατηγορίας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Διάρθρωση

Το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΕΠΣ) διαρκεί ένα (1) ακαδημαϊκό έτος, το οποίο διαιρείται σε δύο (2) εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει μια (1) Θεματική Ενότητα των δεκαπέντε πιστωτικών μονάδων εκάστη (15 ECTS).

Η διάρθρωση του Προγράμματος ανά εξάμηνο σπουδών έχει ως εξής:

1ο εξάμηνο

2ο εξάμηνο

Σημείωση:
Υ¹: Υποχρεωτική

Οδηγίες Επιλογής Θ.Ε.

Στο 1ο εξάμηνο ο/η φοιτητής/ήτρια επιλέγει υποχρεωτικά μόνο μία (1) Θ.Ε. και συγκεκριμένα την ΠΔΕ01.

Στο 2ο εξάμηνο ο/η φοιτητής/ήτρια επιλέγει την ΠΔΕ02.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο/η φοιτητής/ήτρια στο 1ο εξάμηνο δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την ΠΔΕ01, τότε στο 2ο εξάμηνο επιλέγει είτε εκ νέου μόνο την ΠΔΕ01, είτε ταυτόχρονα την ΠΔΕ01 με την ΠΔΕ02. Αυτή η διαδικασία δήλωσης ακολουθείται μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης στο πρόγραμμα είναι ένα (1) ακαδημαϊκό έτος.

Για την απόκτηση της βεβαίωσης ο/η φοιτητής/ήτρια πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς τις δύο (2) Θ.Ε. του Προγράμματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr