Αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων για την "κατασταλτική επίθεση στο ΕΜΠ"

Αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων για την "κατασταλτική επίθεση στο ΕΜΠ"

Φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν όπως αναφέρουν στις αποφάσεις τους την "εισβολή πάνοπλων αστυνομικών δυνάμεων στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ, και την επίθεση τους σε φοιτητές, φοιτήτριες και ακαδημαϊκούς.

Ακόμη, καταγγέλλουν την στάση της πρυτανείας του ΕΜΠ, η οποία δεν έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τα γεγονότα της 31/8, για τον τραυματισμό φοιτητών και φοιτητριών, ούτε καν για τις προσαγωγές και συλλήψεις των φοιτητών που πήγαν στην σχολή για να δώσουν τα μαθήματα τους, καθώς η εξεταστική έχει ξεκινήσει". 


Παρατίθεται εδώ η απόφαση που έλαβε ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΕΜΠ, η οποία καταγγέλει την επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές, αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει ένταση για να επανεισάγει την συζήτηση για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η «πνοή δημοκρατίας» που επικαλείται η ΝΔ ήδη από την προηγούμενη 4ετία σημαίνει ανοιγμένα κεφάλια και προσαγωγές μέσα στα Πανεπιστήμια, πάνοπλους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να εισβάλουν στα ιδρύματα σαν να τους ανήκουν, μέχρι και σπασμένους εργαστηριακούς εξοπλισμούς από τους ΔΕΛΤΑ.

Η φοιτήτρια, Ξαπολύτου Ειρήνη, μέλος του φοιτητικό Συλλόγου της ΣΕΜΦΕ δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα»: "Οι φοιτητικοί σύλλογοι από την πλευρά μας δεν θα ανεχτούμε άλλες επιθέσεις στα πανεπιστήμια από την κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. Υπερασπιζόμαστε το Άσυλο και τα κεκτημένα μας".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr