Νέες φοιτητικές εστίες αποκτά το ΔΙΠΑΕ

Νέες φοιτητικές εστίες αποκτά το ΔΙΠΑΕ

Κονδύλι 1,8 εκ.€ για αγορά κτηρίου στη Σίνδο προς επέκταση φοιτητικών εστιών. Η υφιστάμενη φοιτητική εστία εντός της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης Σίνδου, διαθέτει 108 δίκλινα δωμάτια, αρκετά εκ των οποίων παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές και παραμένουν μη λειτουργικά.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ η πράξη «Αγορά ακινήτου για τη λειτουργία νέας Φοιτητικής Εστίας Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης ΔΙΠΑΕ».


Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 1.850.000,00 €

Η νέα πράξη αφορά στην αγορά κτιρίου στην Σίνδο για την επέκταση των φοιτητικών εστιών, σε νέο/α κτρίριο/α, ενδεικτικά πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης της Σίνδου, ώστε να είναι εφικτή η προσέγγισή της από τους φοιτητές χωρίς να απαιτείται η χρήση κάποιου μεταφορικού μέσου.

Η υφιστάμενη φοιτητική εστία εντός της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης Σίνδου, διαθέτει 108 δίκλινα δωμάτια, αρκετά εκ των οποίων παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές και παραμένουν μη λειτουργικά. Επιπλέον, τα συγκροτήματα των λουτρών και WC, οι κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και τα λειτουργικά δωμάτια, χρήζουν εκ βάθρων ανακαίνισης. Τέλος, το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της φοιτητικής εστίας απαιτεί μετατροπές χώρων, κυρίως γα χρήση από ΑΜΕΑ. Οι φοιτητές που διαμένουν είναι περί τους 127.

Σκοπός της πράξης είναι η ενίσχυση δυνατότητας στέγασης φοιτητών από το Ίδρυμα, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ως αντιστάθμιση σε μελλοντική ανάγκη παύσης λειτουργίας της υφιστάμενης φοιτητικής εστίας εντός της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης της Σίνδου, προκειμένου αυτή να ανακαινισθεί πλήρως, καθώς ήδη το κτίριο παρουσιάζει φθορές και επιπλέον οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν τη μερική μετατροπή του προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες λειτουργίες του.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr