ΔΙΠΑΕ: Ημέρα Καριέρας & Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

ΔΙΠΑΕ: Ολοκληρώθηκε η Ημέρα Καριέρας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα Καριέρας και Πρακτικής Άσκησης, Εαρινού εξαμήνου 2023-2024 του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με μεγάλη επιτυχία η Ημέρα Καριέρας και Πρακτικής Άσκησης για το Εαρινό Εξάμηνο 2023-2024, η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Πρακτικής Άσκησης και Σταδιοδρομίας Φοιτητών & Αποφοίτων της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.


Την εκδήλωση συντόνισε η Επιτροπή Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας του Τμήματος με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Γουλιάνα, Πρόεδρο της Επιτροπής και απηύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, η κ. Έφη Θεοδωράκη, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος, Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, Αντιπρύτανης Διεθνοποίησης, Δημοσίων Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο κ. Ευστάθιος Αντωνίου, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, η κ. Αγοραστού Μαρία και ο κ. Παναγιώτης Κασσιανίδης εκ μέρους του Τμήματος Πρακτικής Άσκησης και Σταδιοδρομίας Φοιτητών & Αποφοίτων της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και ο κ. Αναστάσιος Ντέμκας εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.).

Η Ημέρα Καριέρας και Πρακτικής Άσκησης είναι μέρος μιας σειράς δράσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΔΙΠΑΕ που έχουν ως στόχο τη διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων με παραγωγικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και των Ηλεκτρονικών Συστημάτων. Μέσω της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στελέχη εταιριών του χώρου ώστε να διερευνηθούν πιθανές συνεργασίες μεταξύ των δύο μερών, είτε στη μορφή πρακτικής άσκησης, για τους εν ενεργεία φοιτητές και φοιτήτριες, είτε στη μορφή εργασιακής σχέσης για τους αποφοίτους. Ένας μεγάλος αριθμός εταιριών από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, αναζητώντας τόσο ασκούμενους φοιτητές για πρακτική άσκηση, όσο και μελλοντικούς εργαζομένους και εν δυνάμει στελέχη ανάμεσα στους συμμετέχοντες αποφοίτους. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την δυνατότητα αποστολής των βιογραφικών τους σημειωμάτων σε επιλεγμένους εργοδότες, αφού προηγουμένως παρακολούθησαν τις διαδικτυακές παρουσιάσεις του προφίλ των τελευταίων, εκδηλώνοντας έτσι στοχευμένα το ενδιαφέρον τους για απασχόληση σε φορείς που παρουσιάζουν τα ζητούμενα για τους ίδιους χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν διά ζώσης πήραν συνεντεύξεις από τους ενδιαφερόμενους και γνώρισαν προσωπικά τους υποψήφιους. Μέσω της προσωπικής επαφής διευκολύνθηκε η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υποψηφίων και των εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και αμφότεροι δήλωσαν ικανοποίηση από τη διοργάνωση και το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε χώρο εκτός της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο. Χάρη στην ευγενική φιλοξενία από το Δήμο Θεσσαλονίκης, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της Πόλης, γεγονός που διευκόλυνε σημαντικά την πρόσβαση των ενδιαφερόμενων σε αυτή. Η διεξαγωγή της εκδήλωσης σε κεντρικό σημείο της Πόλης συνέβαλε στην αυξημένη συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων προερχόμενων από Πανεπιστημιακά Τμήματα εκτός της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης, όπως το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του ΔΙΠΑΕ (Σέρρες), το Τμήμα Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ (Καβάλα), τα Τμήματα Πληροφορικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ και το Πρόγραμμα Σπουδών Πληροφορικής του ΕΑΠ, καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, που βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή πρακτικής άσκησης.

Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι η Ημέρα Καριέρας και Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων να καθιερωθεί ως ένας θεσμός ο οποίος θα ξεπερνάει τα στενά όρια Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Σχολών και Τμημάτων και θα φέρνει σε επαφή μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας τμημάτων συγγενικών γνωστικών αντικειμένων με τους Κοινωνικούς, Πολιτιστικούς και Παραγωγικούς φορείς του τόπου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση προσελκύει σταθερά τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο αριθμό παραγωγικών φορέων του χώρου που αναζητούν ανθρώπινο δυναμικό με όραμα, φιλοδοξίες και ικανότητες. Οι φοιτητές και φοιτήτριες αναγνωρίζουν τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση καθώς μέσω αυτής έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την αγορά εργασία επεκτείνοντας έτσι τους ορίζοντες της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης ανήκουν στην ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη ευγενική παραχώρηση του χώρου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις Πρυτανικές Αρχές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος για την σταθερή και διαχρονική υποστήριξη του θεσμού, καθώς και σε όλες και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών
Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων

Ευστάθιος Αντωνίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr