Συμμετοχή του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Συμμετοχή του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (Γ.Π.Α), κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής συμμετείχε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σε πάνελ που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις, με θέμα «Προοπτικές και προκλήσεις στον πρωτογενή τομέα παραγωγής».

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η CEO της αθηΝΕΑ κ. Μαριάννα Σκυλακάκη, ο ερευνητής στο Zuyd Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών κ. Θοδωρής Μπένος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κ. Έλλη Τσιφόρου.


Ο Πρύτανης του Γ.Π.Α. σε ερώτηση σχετικά με την εκπαίδευση και την επιστημονική ενημέρωση του αγροτικού δυναμικού στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, στην παραγωγική διαδικασία του ελληνικού αγροτικού τομέα από τη συντονίστρια και Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις, κ. Φαίη Μακαντάση,  αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στη συγκρότηση και λειτουργία του ΑΚΙS, προκειμένου να γίνει άμεσα ο επανασχεδιασμός τόσο των προγραμμάτων εκπαίδευσης (και επανεκπαίδευσης) των συμβούλων, όσο και των προγραμμάτων εκπαίδευσης των παραγωγών και γενικότερα του αγροτικού πληθυσμού, καθώς και στην αναγκαιότητα άμεσης επικαιροποίησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης των παραγωγών και εν γένει του αγροτικού πληθυσμού.

Στη συνέχεια ο Πρύτανης κ. Σπυρίδων Κίντζιος τόνισε τη σημασία της βιωματικής μάθησης, η οποία μπορεί να επιτευχθεί ενδεχομένως μέσω συμφωνιών με προοδευτικούς παραγωγούς, οι οποίοι θα μπορούν να διαθέτουν τις εκμεταλλεύσεις τους για τις εκπαιδεύσεις αλλά και με αξιοποίηση των επιδεικτικών αγρών και άλλων δράσεων που προβλέπονται σε συνδυασμό με την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών και του εκπαιδευτικού υλικού και την αύξηση των ωρών της εκπαίδευσης. Επίσης, ο Πρύτανης πρότεινε την προώθηση του θεσμού των Γεωργικών Επιμελητηρίων κατά το παράδειγμα χωρών όπως η Γαλλία και η Αυστρία, καθώς η ίδρυση Επιμελητηρίων θα διευκολύνει την παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τους παραγωγούς και τον αγροτικό πληθυσμό, ενώ κρίσιμο ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσουν και οι Συνεταιρισμοί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσουν τις σχετικές τοποθετήσεις:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr