Συνέντευξη τύπου του Φ.Σ. Νομικής ΑΠΘ: "Η ποινικοποίηση των καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια"

Συνέντευξη τύπου του Φ.Σ. Νομικής ΑΠΘ: "Η ποινικοποίηση των καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια"

Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής ΑΠΘ: "Τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή για την περίοδο της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά την πτώση της Δικτατορίας επέμβαση των δικαστικών και εισαγγελικών μηχανισμών στη ζωή των Πανεπιστημίων και την συνδικαλιστική δράση των φοιτητικών συλλόγων. Ειδικότερα, μετά από κυβερνητικές προτροπές έχουν παραγγελθεί τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις προκαταρκτικές εξετάσεις για την διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από φοιτητές ή καθηγητές στο πλαίσιο των καταλήψεων των κτιρίων των σχολών από τους φοιτητικούς συλλόγους, Προφανής στόχος είναι η ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων ενάντια στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Εν όψει αυτών των εξελίξεων την Τρίτη 5/3, 14.00, στην Κεντρική αίθουσα του ΔΣΑ, Ακαδημίας 60, διεξάχθηκε Συνέντευξη Τύπου, με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Α.Π.Θ., ο οποίος "βρίσκεται στο στόχαστρο δύο ερευνών, με στόχο την ανάδειξη του ζητήματος αυτού της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων των φοιτητών".


Ομιλητές:

Ελευθέριος Αγγελής,
Καθηγητής
στο Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Γιώργος Βλάχος,
μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Βούτας, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Σοφία Θεοτοκά, φοιτήτρια Νομικής ΕΚΠΑ

Ακρίτας Καϊδατζής,
Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ Θανάσης Καμπαγιάννης, Δικηγόρος

Ξενοφών Κοντιάδης,
Συνταγματολόγος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Κλειώ Στίγγα,
φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής ΑΠΘ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr