ΠΚΣ ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ: "Οσα δεν φτάνει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τα κάνει... καταγγελίες"

ΠΚΣ ΗΜΜΥ ΑΠΘ: "Οσα δεν φτάνει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τα κάνει... καταγγελίες"

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στους Ηλεκτρολόγους – Μηχανολόγους του ΑΠΘ ως απάντηση στην ΔΑΠ ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ: "Η πλειοψηφία των φοιτητών θέλει ανοιχτή Σχολή και να μην χαθεί η εξεταστική":

«Όσα δεν φτάνει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ τα κάνει... καταγγελίες & κατασυκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών!


Ο μεγάλος αγώνας που δίνουν οι φοιτητές στη πόλη μας & σε όλη τη χώρα είναι δίκαιος! Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα μας αφορούν την απαίτηση για ένα σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο με πτυχία που θα έχουν αξία και θα αποτελούν μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα!

Η κυβέρνηση και η φωνή της στις σχολές μας η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που μειοψηφεί στη συντριπτική πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων, βρίσκονται σε πανικό! Γι’αυτό και επιστρατεύουν την καταστολή και τη συκοφαντία, προχώρησαν μέχρι και σε εισαγγελική έρευνα απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται λες και είναι εγκληματίες!

Την ίδια ώρα που οι φοιτητές μαζικοποιούμε τις γενικές μας συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε συλλογικά την οργάνωση και τη συνέχεια του αγώνα μας μέσα στις διαδικασίες των Συλλόγων μας, η ΔΑΠ επιλέγει το γνωστό δρόμο της υπονόμευσης και της κατασυκοφάντησης των δημοκρατικών αποφάσεων των φοιτητών, αξιοποιώντας και απαράδεκτους και ανυπόστατους εκβιασμούς περί χαμένης εξεταστικής.

Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να σταματήσει να υπεκφεύγει και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα των φοιτητών. Αλήθεια,

  • Ήταν «αντιδημοκρατική» η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων την Τρίτη 16.01 με συμμετοχή 326 φοιτητών στην οποία και η ίδια συμμετείχε και πάρθηκε αγωνιστική απόφαση από 216 φοιτητές, με το πλαίσιο της ΔΑΠ να μειοψηφεί παίρνοντας 96 ψήφους;
  • Πόσες υπογραφές μπορεί να μαζέψει υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπέρ της υποβάθμισης των σπουδών μας, της διάλυσης της δωρεάν φοιτητικής μέριμνας, υπέρ του χτυπήματος στα πτυχία μας; Γιατί στο περιβόητο κείμενο συλλογής υπογραφών που διαφημίζει δεν βρήκαμε ούτε μια (!) λέξη για τη θέση της για το απαράδεκτο νομοσχέδιο!
  • Τι έχει να πει η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για τα σχέδια για τη δημιουργία διαφορετικών «κλάσεων» μηχανικών από το ΤΕΕ, παράλληλα με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και άρα για χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος μηχανικού σε όποιον «έχει πορτοφόλι»;

Ρητορικά τα ερωτήματα… Η απάντηση δόθηκε και δίνεται από τους φοιτητές μέσα από τους φοιτητικούς τους συλλόγους, τις μαζικές τους κινητοποιήσεις, τον συντονισμό και τη κοινή τους δράση με τους εργαζόμενους, τους μαθητές, το λαό όλης της πόλης!

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 01.02 στις 12:00 στην Καμάρα!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr